Saksalainen, vuonna 2003 perustettu jalkapalloseura Lokomotive Leipzig on rajun skandaalin keskellä. Der Spiegel kertoi lauantaina, että koko seuran B-juniorijoukkue teki natsitervehdykset äskettäisessä joukkuekuvauksessaan.

Lok Leipzig kertoo tapauksesta omilla kotisivuillaan. Sen seurauksena se on erottanut kaksi juniorivalmentajaa tehtävistään ja asettanut kaikki B-juniorijoukkueen pelaajat pelikieltoon.

Idean natsikuvauksesta sai tiettävästi joukkueen apuvalmentaja, jota vastaan seura on tehnyt rikosilmoituksen. Valmentaja sai myös elinikäisen porttikiellon seuran stadionille.

Kyseinen valokuva otettiin joukkueen omalla pelikentällä. Sittemmin kuva levisi seuran sisäisessä ryhmächatissa.

– Olemme käsitelleet intensiivisesti tätä uskomatonta tapausta viimeisten kahden päivän ajan ja vetäneet välittömästi vastaavat johtopäätökset, seuran puheenjohtaja Thomas Löwe kommentoi.

Löwen mukaan seura aikoo nyt tehdä yhteistyötä osavaltion urheilun keskusjärjestön, seuran faniyhteisön sekä nuorison kanssa, ”tehdäkseen oikeutta seuralle kuuluvalle pedagogiselle vastuulle.”

Tapauksen johdosta Lok Leipzig vaihtoi myös Facebook-tilinsä profiilikuvaa. Nyt kuvana on seuran logon sijaan teksti ”natseja vastaan”.

Saksan laki kieltää systemaattisesti natsitervehdysten tekemisen rangaistuksen uhalla. Natsitervehdyksestä voidaan tuomita sakkorangaistus, tai jopa vankeustuomio, jonka maksimipituus on kolme vuotta.

Lokomotive Leipzigin edustusjoukkue pelaa Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Regionalligassa.