Tässä Suomen pelaajat elintärkeisiin otteluihin – Helmarit tarvitsee pisteitä, näin kisapaikka ratkeaa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten A-maajoukkue kohtaa MM-karsinnoissa ensin Helsingissä Itavallan (8.6.), jonka jälkeen vieraspeli Serbiaa vastaan tulee nopeasti jo kolmen päivän päästä (12.6.).

Helmarit on tällä hetkellä lohkossaan kolmantena, vaikkakin tasapisteissä toisena olevan ja yhden ottelun enemmän pelanneen Itävallan kanssa. Lohkoa johtaa puhtaalla pelillä Espanja, joka alkaa olla jo tavoittamattomissa. Lohkovoitto vaatisi jo melkoista sulamista Espanjalta, mutta toinen sija on vielä täysin omissa käsissä.

Suomi pelaa vielä syksyllä Espanjaa ja Itävaltaa vastan, joten lohkon toinen sija saattaa ratketa vasta silloin. Seitsemän lohkon voittajat etenevät suoraan Ranskassa pelattavaan lopputurnaukseen, jonka lisäksi neljä parasta lohkokakkosta ratkaisevat lopulta pudotuspeleissä viimeisen kisapaikan Euroopasta.

Katso päävalmentaja Anna Signeulin valitsema joukkue tuleviin karsintaotteluihin alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.