1. MM-päivä: Kuukauden pituinen karnevaali alkaa!

© Kuva: Getty Images

MM-kisat ovat täällä! Neljä vuotta on taas vierähtänyt, ja kaikki alkaa olla valmista kuukauden pituista karnevaalia varten.

Mitä tänään on luvassa? Mitä kannattaa seurata? Mistä illan ottelu näkyy ja monelta?

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Pelit alkavat tänään, mutta vain yhden ottelun voimin. Kisojen avauspelinä nähdään A-lohkon kamppailu Venäjä-Saudi-Arabia. Ottelu pelataan Moskovan Lužniki-stadionilla, jolla pelataan kuukauden kuluttua myös MM-finaali. Puoli tuntia ennen ottelun alkua stadionilla vietetään kisojen avajaiset, joissa nähdään ennakkotietojen mukaan ainakin laulaja Robbie Williams ja legendaarinen Ronaldo.

Päivän tapahtumat

Milloin Mitä Missä Tv/radio
Klo 17.30 Avajaiset Lužniki, Moskova Yle TV2 (lähetys alkaa klo 16.30)
Klo 18.00 A-lohko: Venäjä-Saudi-Arabia Lužniki, Moskova Yle TV2, Yle Puhe

Seuraa näitä

Kumpi on huonoista vähemmän huono?

Venäjä on Saudi-Arabiaa vastaan ehdoton ennakkosuosikki. Tässä otteluparissa ei kuitenkaan puhuta mistään koko turnauksen voittajasuosikista. Päinvastoin: avausottelussa kohtaavat kaksi turnauksen heikoimpiin laskettavaa joukkuetta.

Venäjä ei isännyytensä vuoksi osallistunut lainkaan MM-karsintoihin, mutta harjoitusotteluita maa on pelannut. Viimeiset seitsemän peliä ovat menneet ilman voittoa. Venäjän viimeisin voitto on viime lokakuulta, jolloin Etelä-Korea taipui maalein 4-2.

Saudi-Arabia ei ole sen parempi. Kesäkuun alussa maa muun muassa hävisi harjoitusottelun Perulle 0-3. Belgia oli maaliskuussa parempi maalein 4-0 ja Irak helmikuussa osumin 4-1.

Ovat molemmat joukkueet toki saavuttaneet myös hyviä tuloksia. Venäjä pelasi marraskuussa Espanjan kanssa 3-3-tasapelin, ja Saudi-Arabia kaatoi toukokuussa Kreikan 2-0. Tämä on joka tapauksessa se ottelu, joka molempien on todennäköisesti pakko voittaa, mikäli jatkopaikasta halutaan haaveilla.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Vaikka laadullisesti Venäjä ja Saudi-Arabia eivät ole maailman eliittiä, voi tämän illan ottelu olla hyvinkin viihdyttävä. Saudi-Arabia pelaa päävalmentajansa Juan Antonio Pizzin johdolla peliä, jossa prässätään hyvin ylhäältä lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Vastaavasti Venäjän kolmen topparin puolustuslinjan taakse ja sivuille jää helposti tilaa. Tuota tilaa Saudi-Arabia pyrkinee hyödyntämään.

Ja taas vastaavasti: Kun Saudi-Arabia hyökkää, sen omaan selustaan jää tilaa, jota taas Venäjä pyrkii hyödyntämään. Erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata, miten Venäjän keskikentän keskustassa operoiva Aleksandr Golovin onnistuu ruokkimaan laidoilla pelaavia Juri Žirkovia ja Aleksandr Samedovia vauhtiin.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.