2. MM-päivä: Illan kruunaa todellinen herkkupala – nähdäänkö kuninkaan paluu?

© Kuva: Getty Images

Torstaina Venäjän ja Saudi-Arabian välinen kamppailu avasi järjestyksessään 23 MM-kisat. Turnauksen toisena päivänä nähdään heti yksi turnauksen odotetuimmista otteluista, kun Portugali ja Espanja pelaavat Iberian eli Pyreneiden niemimaan herruudesta.

Avauspäivänä Venäjä antoi myrskyvaroituksen kunnostaan voittamalla Saudi-Arabian peräti lukemin 5-0. Avauspäivänä pelattiin vain yksi ottelu.

Mitä pelejä toisena päivänä pelataan? Mistä pelit näkyvät? Mitä kannattaa seurata?

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Toisen kisapäivän kliimaksi on tietysti illalla kello 21 alkava Portugali-Espanja, mutta sitä ennen pelataan jo kaksi ottelua. Päiväpeli pelataan kello 15, kun A-lohkon ykkössuosikki Uruguay kohtaa Mohamed Salahin tähdittämän Egyptin.

Ennakkoon ehkä toisen MM-kisapäivän hajuttomin ottelu pelataan kello 18, kun Marokko ja Iran kohtaavat. B-lohkon kaikki joukkueet ovat tulessa perjantaina, kun illan pääpelissä kohtaavat suuret maat Portugali ja Espanja, joka antoi päävalmentajalleen vain kaksi päivää ennen avausottelua potkut, lue lisää aiheesta.

Päivän tapahtumat

Milloin Mitä Missä Tv/radio
Klo 9.50 Kooste edellispäivän peleistä. Yle TV2
Klo 15.00 A-lohko: Egypti-Uruguay Ekaterinburg Arena, Jekaterinburg Yle TV2 (Lähetys alkaa jo klo. 14.30)
Klo. 18.00 B-lohko: Marokko-Iran Saint Petersburg Stadium, Pietari Yle TV2
Klo. 21.00 B-lohko: Portugali-Espanja Sotšin Olympistadion, Sotši Yle TV2
Klo. 23.15 Kooste päivän peleistä. Yle TV2

Seuraa näitä

Miten Espanja reagoi?

Espanjan päävalmentaja Julen Lopetegui sai shokeeraavat potkut juuri MM-kisojen alla. Lopeteguin ilmoitettiin siirtyvän Real Madridin päävalmentajaksi ensi kaudeksi eikä Espanjan jalkapalloliitossa katsottu päätöstä hyvällä.

Lue asiantuntijan näkemys Espanjan valmennusratkaisuun.

Uudeksi päävalmentajaksi pestattiin Fernando Hierro, joka tuskin tekee mitään mullistavia muutoksia pelitapaan. Päätös tuli myös pelaajistolle yllätyksenä, joten on mielenkiintoista nähdä miten pelaajisto reagoi perjantaina kentällä Portugalia vastaan.

Alustavasti Espanja lähti B-lohkon huippuotteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta shokkiuutisen jälkeen Portugalilla on sauma iskeä. Portugalin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo haluaa varmasti näyttää tutuille pelikavereilleen, mikä maa on Iberian niemimaan kuningas.

Pelaako Salah?

Egyptin kuningas on tietysti Liverpool-tähti Mohamed Salah, jonka pelaamisesta on liikkunut erilaisia tietoja. Salah loukkaantui Mestarien liigan finaalissa Real Madridia vastaan eikä pelikunnosta oltu ainakaan torstaina vielä täysin varmoja.

Kuitenkin viimeiset tiedot kertovat, että Salah olisi pelikunnossa avausottelussa Uruguayta vastaan. Egyptin joukkueelle Salahin kuntoutuminen tuo varmasti tarvittavan itseluottamusbuustin. Ennakkoon Uruguay lähtee kuitenkin selvänä ennakkosuosikkina otteluun Egyptiä vastaan. Uruguayn hyökkääjät Edinson Cavani ja Luis Suárez janoavat jo maalien mättämistä.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.