6. MM-kisapäivä: Joko nyt Mo Salah pääsee irti – Venäjällä mahdollisuus kovaan paukkuun

© Kuva: Getty Images

Uusi viikko käynnistyi MM-kisoissa maanantaina kolmella ottelulla. Tiistaina lähtee alkulohkojen toinen kierros käyntiin, kun samalla saadaan myös ensimmäinen kierros päätökseen.

Maanantaina länsinaapurimme Ruotsi avasi kisaurakkansa voittamalla Etelä-Korean niukasti maalein 1-0. Voittomaali tuli VAR-tarkastelun jälkeen tuomitusta rangaistuspotkusta, jonka upotti maaliin kapteeni Andreas Granqvist.

Belgian avausottelu Panamaa vastaan oli melkoinen ”isät vastaan pojat” -ottelu. Avauspuolisko meni vielä ilman maaleja, mutta toisella puoliajalla Romelu Lukaku teki kaksi osumaa ja Dries Mertens onnistui kerran johdattaen Belgian 3-0-voittoon.

Maanantain iltaottelussa kohtasivat Englanti ja Tunisia. Harry Kane oli illan sankari kahdella maalillaan, joista voittomaali tuli vasta lisäajalla.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Tiistaina päähuomio kiinnittyy ehdottomasti iltaotteluun, jossa isäntämaa Venäjä kohtaa Egyptin. Näillä näkymin Egyptin tähtipelaajansa Mohamed Salah on pelikunnossa ja pystyy pelaamaan Venäjää vastaan. Salah huilasi avausottelun Uruguayta vastaan. Egypti tarvitsee ehdottomasti pisteitä Venäjää vastaan, mikäli toiveet jatkopaikasta halutaan pitää elossa.

Venäjä otti murskavoiton Saudi-Arabiasta avausottelussa, joten suurimmat paineet ovat selätetty. Voitto varmistaisi Venäjälle jo ennen päätöskierrosta jatkopaikan, joten panosta ottelussa riittää yllinkyllin.

Päiväotteluissa laitetaan H-lohko käyntiin. Puola kohtaa Senegalin kello 18 ja kello kolmen ottelussa ovat vastakkain Kolumbia ja Japani. H-lohko on ennakkoon todella tasainen, joten tärkeitä pisteitä on kaikille maille tarjolla.

Päivän tapahtumat

MilloinMitäMissäTv/radio
Klo 09.50Kooste edellispäivän peleistä.Yle TV2
Klo 15.00H-lohko: Kolumbia-JapaniMordovia Arena, SaranskiYle TV2 (Lähetys alkaa jo klo. 14.30)
Klo. 18.00H-lohko: Puola-SenegalSpartak Stadium, MoskovaYle TV2
Klo. 21.00A-lohko: Venäjä-EgyptiSaint Petersburg Stadium, PietariYle TV2
Klo. 23.10Kooste päivän peleistäYle TV2

Seuraa näitä

Nähdäänkö Mo Salah?

Egyptissä katseet kohdistuvat tietysti siihen, onko Mohamed Salah pelikunnossa Venäjää vastaan. Maanantaina medioissa levisi kuva, jossa Salahin pelikaverit auttoivat miestä pukemaan treenipaidan päällensä, mikä ainakin vahvistaa käsityksen siitä, ettei Liverpool-tähden olkapää välttämättä vielä täysin kunnossa ole. Salah saattaa silti pystyä pelaamaan Venäjää vastaa, ainakin pelihalut ovat varmasti tapissa.

Nappaako Venäjä jatkopaikan?

Venäjän joukkue oli ennakkoon yksi kisojen naurunaiheista, jopa Venäjällä. Avausottelu osoitti joko sen, että Saudi-Arabia on totaalisen väärällä tasolla MM-lopputurnauksessa tai sitten sen, että Venäjä on yllättävän vahva.

Olisikin kisojen kannalta melko hupaisaa, jos Venäjä nappaisikin ensimmäisenä jatkopaikan pudotuspeleihin. Juuri silloin kun Venäjän joukkueelta ei olla juuri mitään odotettu, isäntämaa voi varmistaa jatkopaikan voittamalla Egyptin, eikä se ole mikään mahdottomuus.

H-lohkon voimasuhteet

Japani, Kolumbia, Senegal sekä Puola ovat ennakkoon melko tasaväkisiä. Kolumbia on ehkä hienoinen ennakkosuosikki, mutta avauskierros voi kertoa paljon voimasuhteista. Senegalin nopeat hyökkääjät, Puolan raudanluja puolustus, Japanin kokenut tähtikaarti vai Kolumbian maailmanluokan hyökkäys. Siinä on paljon seurattavaa tiistaille, vaikka H-lohko ei ehkä alustavasti se mielenkiintoisin alkulohko olekaan.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.