Etelä-Korea aloittaa tänään oman urakkansa jalkapallon MM-kisoissa ottelulla Ruotsia vastaan.

Etelä-Korean ei odoteta selviävän edes alkulohkostaan jatkoon, mutta joukkueen pelaajat Tottenhamin Son Heung-min mukaan lukien toivovat, että joukkue venyisi huippusuoritukseen.

Tietenkin jokainen pelaaja haluaa joukkueensa menestyvän, mutta Sonilla panoksena on normaalia enemmän. 25-vuotias laitahyökkääjä on noussut Valioliigan huippupelaajien joukkoon ja häntä pidetään yleisesti maansa tunnetuimpana kasvona. Tämä ei kuitenkaan paina viranomaisten papereissa, jotka ovat näillä näkymin keskeyttämässä Sonin uran 21 kuukauden ajaksi.

Etelä-Koreassa jokaisen miespuolisen tulee käydä 21 kuukautta armeijassa ja 25-vuotiaalla Sonilla tämä olisi edessä lähivuosina. Hän voisi välttää armeijan voittamalla joko olympiamitalin tai Aasian mestaruuden, mutta myös MM-kisajoukkueita on palkittu kyseisellä tavalla. Muun muassa pronssiotteluun vuonna 2002 selvinnyt Etelä-Korean joukkue sai vapautuksen velvoitteestaan.

Jos Etelä-Korea yltäisi jättiyllätykseen näissä kisoissa, voisi se tarkoittaa Sonille sitä, että hänen ei tarvitsisi hukata lähes kahta pelivuotta armeijaan. Ennakkoon tehtävä on kuitenkin todella vaikea ja realistisempi mahdollisuus joukkueella on saavuttaa tarvittava menestys ensi vuoden Aasian mestaruuskilpailussa.

Lähde: The Guardian