Suomen naisten maajoukkue hävisi perjantaina Itävallalle MM-karsinnoissa 0-2 Helsingin Telia 5G Areenalla.

Itävalta siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla, kun se sai keskityksen Helmarien maalille. Pallolle ryntäsi yksi Itävallan hyökkääjä ja kolme suomalaispelaajaa. Pallon katsottiin lopulta kulkeutuneen Suomen verkkoon Eveliina Summasen jalasta, joten osuma merkattiin omaksi maaliksi.

Toisella jaksolla Katharina Schiechtl viimeisteli loppulukemat taululle hienon kuvion päätteeksi.

Helmarit

@HelmaritFI
Itävalta vei tärkeät MM-karsintapisteet voittamalla Suomen Helsingissä 2-0-lukemin. Helmarit matkaa seuraavaksi Serbiaan ja kohtaa emännät tiistaina 12.6. Taistelu kisapaikasta jatkuu! #Helmarit #FINAUT

Voitto olisi kelvannut myös Suomelle, jonka tavoite päästä neljän parhaan lohkokakkosen joukkoon vaikeutui perjantain tappion myötä huomattavasti.

Espanja johtaa Euroopan MM-karsintojen 7-lohkoa kuudella voitolla kuudesta ottelusta, sillä on kasassa 18 pistettä. Itävalta on kuuden pelin jälkeen lohkokakkosena kymmenellä pisteellä, ja ottelun vähemmän pelanneella Suomella on kasassa seitsemän pistettä.

Helmarien MM-karsinnat jatkuvat jo ensi viikon tiistaina vierasottelulla Serbiassa. Elokuussa Suomi kohtaa vieraissa Espanjan, ja syyskuussa vuorossa on karsintojen viimeinen peli, vierasottelu Itävaltaa vastaan.

Euroopassa on seitsemän karsintalohkoa, joiden voittajat etenevät suoraan ensi vuoden Ranskan MM-kisoihin. Neljä parasta lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnoissa, joiden voittaja pääsee myös MM-turnaukseen.