Ruotsi kaatoi avausottleussaan Etelä-Korean maalein 1-0. Hieman ennen ottelua Ruotsi tiedotti, ettei avainpuolustaja Victor Lindelöf pysty pelaamaan sairastumisen takia.

Lindelöfin tilalle Etelä-Korea-otteluun nostettiin toppari Pontus Jansson, joka pelasikin varsin vahvan ottelun. Jansson kertoi ruotsalaiselle Aftonbladetille olleensa surullinen Lindelöfin puolesta, mutta iloinen, koska sai mahdollisuuden pelata.

– Kun heräsin, minulle kerrottiin, että Vigge (Lindelöf) pelaa. Mutta sitten sain Viggeltä viestin vartti ennen kuin lähdimme areenalle: ”Ole valmis. Oloni on taas huono”. Olin iloinen ja vähän hermostunut, mutta toisaalta todella surullinen. Sitten menin käymään hänen huoneessa.

– Vigge oli niin surullinen, hän itki. Minullakin tuli kyynel silmään, Jansson kertoi.

Jansson pelasi täydet minuutit Ruotsin puolustuksessa. Koko Ruotsin joukkue oli harmissaan Lindelöfin sairastumisesta, mutta Janssonin esitykset saivat kiitosta.

– Harmittaa hänen (Lindelöf) puolesta. Hän on mahtava pelaaja, joka ansaitsee olla mukana. Siksi on tärkeää, että meillä on pelaajia, jotka voivat hypätä kentälle ja hoitaa homman, kuten Pontus. Ollaan iloisia ja ylpeitä, Emil Forsberg kehui.

Päätösvihellyksen jälkeen Jansson istahti hetkeksi kentän pintaan.

– Olin todella liikuttunut, Jansson sanoi.