Lukas Hradecky paljastaa: Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta – ”Oli Sevillaa, Fiorentinaa…”

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky valmistautuu tällä hetkellä Huuhkajien kanssa kohtaamaan harjoitusotteluissa Romanian tiistaina vieraissa ja Valko-Venäjän lauantaina Tampereen Ratinassa.

Hradecky, 28, pääsi lähtemään maajoukkuekomennukselle uusi sopimus taskussa. Bayer Leverkusen ilmoitti toukokuussa hankkineensa suomalaistorjujan Eintracht Frankfurtista viiden vuoden sopimuksella. Hradeckyn sopimus Eintrachtissa päättyy, joten hän siirtyy ilman siirtokorvausta.

Huuhkajien ykkösvahti kertoili mietteitään siirrosta ja uudesta seurastaan Huuhkaja-tv:lle.

– Oli jo pitkään neuvottelut käynnissä, ja (Leverkusen) ollut aina mun ykkösvaihtoehto. Hienoa päästä sellaiseen joukkueeseen, joka on vielä ammattimaisempi. Olosuhteet on paremmat, arki on varmasti vielä laadukkaampaa ja etenkin se, että ne pelaa europelejä.

– Se miten meikäläisen kroppa ja mieli reagoi, niin kiva se on pelata enemmän pelejä kuin treenata. Sääli, ettei ”Chämppäriä” (paikkaa Mestarien liigaan) tullut, mutta pitkä sopimus tuli, mikä varmasti kertoo, et he uskoo meikäläiseen. Mun mielestä ihan täydellinen seuraava askel eteenpäin.

Bundesliigan huippumaalivahti ilmaisella siirrolla on kovaa valuuttaa pelaajamarkkinoilla, ja Hradeckyn perässä olikin huhujen mukaan useita seuroja ympäri Euroopan. Hänen mukaansa Leverkusenin kiinnostus oli kuitenkin vahvinta, ja Saksassa pysyminen oli suomalaistorjujalle luontainen päätös.

– Ei siellä sen enempää konkreettisia ollut. Oli kyselyitä Sevillasta, Fiorentinasta, muutamasta englantilaisesta jengistä, mutta ei ne ollut mitenkään sen enempää kiinnostavia. Paistoi oikeastaan kaikesta läpi, että Leverkusen oli paras näistä kaikista.