MTV: Lukas Hradeckyn vuodet huipulla vielä alkupäässä: ”Ehkä seuraava siirto on pois Saksasta”

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky otti toukokuussa odotetun askeleen ylöspäin, kun hän allekirjoitti sopimuksen Bayer Leverkusenin kanssa.

Kolmen vuoden taival Eintracht Frankfurtissa sai hienon päätöksen, kun joukkue kaatoi Bayern Münchenin Saksan Cupin loppuottelussa 3-1. Bundesliigan seuraajat huomioivat Hradeckyn, 28, otteet Saksan pääsarjassa äänestämällä hänet liigan tähdistöjoukkueeseen.

Myös Leverkusen tietää, kuinka hyvän veräjänvartijan he saivat. Siksipä Hradeckylle iskettiin käteen pitkä, viiden vuoden, sopimus.

– He halusivat pitkän sopimuksen ja me haluttiin pitkä sopimus. En ole enää mikään nuori potentiaalinen pelaaja. Sopimuksen mitta kertoo siitäkin, että ne hankkivat minut sillä tarkoituksella, että tulen siellä pelaamaan, kommentoi Huuhkaja-vahti MTV Sportille.

– Tämä on hyvä, normaali jatkumo uralleni. Nyt saan europelejä alle ja pääsen tutustumaan siihen rytmiin. Tykkään enemmän pelata kuin treenata. ”Chämppäri” (Mestarien liiga) olisi ollut hieno bonus, mutta paikka sinne pitääkin nyt hankkia omalla avustuksella.

Vapaana agenttina, eli ilman siirtokorvausta seuraa vaihtava Hradecky herätti kiinnostusta myös Saksan ulkopuolella, mutta hän koki Bundesliigan sopivimmaksi vaihtoehdoksi.

Hän pelasi ennen Saksan vuosiaan myös Tanskassa kahdessa seurassa: Esbjergissä ja Brøndbyssä. Seuraavat viisi kautta on tarkoitus viettää Leverkusenissa, mutta Hradecky on uuden sopimuksensa päättyessä vasta 33-vuotias. Maalivahdeilla on tapana viihtyä ehdottomalla huipulla hieman kenttäpelaajia pidempään. Hradecky ehtii siis halutessaan kokea vielä jonkun toisenkin eurooppalaisen sarjan haasteet.

– Nykyinen siirtoni seurasi kahden seuran edustusta Tanskassa. Nyt tuli siirto toiseen saksalaiseen joukkueeseen. Ehkä se seuraava siirto on pois Saksasta, Hradecky spekuloi.