Nämä huippupelaajat missaavat MM-kisat – voittaisiko toipilaiden vai hyljeksittyjen joukkue?

© Kuva: Getty Images

Historian 21. jalkapallon MM-turnaus potkaistaan käyntiin torstaina Moskovassa. Kisajoukkueisiin on valittu kaikkiaan 736 pelaajaa, mutta monta hienoa pelimiestä saa surukseen seurata urheiluvuoden päätapahtumaa kotisohvalta käsin.

Oma lukunsa ovat tietenkin pelaajat, joiden kotimaa ei edes selviytynyt MM-turnaukseen. Näistä koostimme jo marraskuussa oman raudanlujan tähdistökentällisensä. Kyseinen nippu panisi varmasti tiukasti kampoihin mille tahansa MM-joukkueelle. Valitsemaamme kokoonpanoon voi tutustua tästä linkistä.

Jalkapallomaailman riemuksi Neymar toipui ajoissa jalkavammastaan, Manuel Neuer on jälleen pelikunnossa ja näyttää siltä, että Mohamed Salahkin nähdään kentällä alkulohkovaiheessa. Kaikki pelaajat eivät silti olleet yhtä onnekkaita.

Toipilaiden tähdistössä on silti monta todella kovaa pelimiestä. Manchester Unitedin Sergio Romero olisi ollut Argentiinan selkeä ykkösvahti. Puolustuslinjassa puolestaan riittää paitsi kokemusta niin myös oveluutta. Dani Alvesin ja Laurent Koscielnyn tuntevat kaikki. Linjan täydentävät Englannin vauhdikas Joe Gomez sekä Schalken serbitoppari Matija Nastasic.

Keskikentälle sairastuvalta nostetaan Manuel Lanzini, jolle kaavailtiin suurta roolia Argentiinan pelin moottorina. Sivussa on myös Portugalin Danilo Pereira, joka rikkoi alkuvuodesta akillesjänteensä. Luovuudesta vastaavat Marseillen Dimitri Payet, Liverpoolin Alex Oxlade-Chamberlain ja Bayernin Hoffenheimin-laina Serge Gnabry.

Kovia kärkimiehiä ei sairastuvalla onneksi ole. Nicklas Bendtner taisteli paikasta loppuun asti, mutta avaukseen heitetään isäntämaa Venäjän ykköshyökkääjä Dimitri Kokorin.

Tällaisen kokoonpanon saisi MM-kisamaiden loukkaantuneista pelaajista.

Kisoista jäi rannalle kuitenkin sellaisiakin kovia ja nimekkäitä pelimiehiä, joiden terveystilanne olisi pelaamisen sallinut. Voisiko kyseinen joukkue jopa haastaa toipilaiden tähdistön?

Bayer Leverkusenista Lukas Hradeckyn tieltä väistyvä Bernd Leno putosi Saksan joukkueesta kalkkiviivoilla, mutta saa tässä pelaajaryhmässä torjuntavastuun. Topparipari on äärimmäisen kokenut, Chris Smalling ja David Luiz. Laitapuolustus puolestaan tulee kokonaisuudessaan Espanjasta, sillä vahvan seurajoukkuekauden pelanneet Marcos Alonso ja Sergi Roberto eivät Espanjan kovaan MM-ryhmään mahtuneet.

Keskikentän pohja on kova: PSG:n nuori Adrién Rabiot ja AS Roman Radja Nainggolan, joka putosi yllättäen Belgian MM-miehistöstä.

Tietokoneen lailla ajattelevaa keskikentän maestroa ei kokoonpanoon oikein löydy, joten mennään vahvasti laitojen kautta. Laidoilta paikkansa saavat Manchester Cityn Leroy Sané ja naapuriseura Unitedin Anthony Martial.

Kärkeen puolestaan asetetaan Real Madridin Karim Benzema, joka sai väistyä Ranskan maajoukkueesta kentän ulkopuolisten tapahtumien takia. Vierelleen Benzema saa Serie A:n maalikuninkaan Mauro Icardin, joka ei ole Argentiinan maajoukkueluotsi Jorge Sampaolin suosiossa.

Nämä miehet eivät maidensa MM-joukkueiden valmentajille kelvanneet.

Kovia pelimiehiä löytyy kummastakin tähdistöstä, mutta seuraavan kuukauden ajan parrasvaloissa paistattelevat aivan muut miehet.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.