Nigerian avainpelaaja raivoissaan Kroatialle – ”Heidän tulisi olla ammattimaisia”

© Kuva: Getty Images

MM-kisojen D-lohkossa Kroatia on varmistanut jo jatkopaikkansa kahden voittonsa ansiosta. Vahvimmilla kiinni toisessa jatkopaikassa on Nigeria, joka on jäljellä olevista joukkueista ainoa, jolla jatkoonpääsy on omissa käsissä.

Nigerialla on kuitenkin haastetta viimeisellä kierroksella, sillä se kohtaa tähtipelaajia vilisevän ärsytetyn Argentiinan. Toisessa jäljellä olevassa ottelussa jatkopaikan varmistanut Kroatia kohtaa Islannin.

Kroatian valmentaja Zlatko Dalic on sanonut, että hän tulee lepuuttamaan tärkeimpiä pelaajiaan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Avainpelaajien lepuutus luonnollisesti parantaa Islannin mahdollisuuksia ja tämä ei tyydytä Nigerian huippupelaaja John Obi Mikeliä.

– En usko, että se [pelaajien lepuuttaminen] on järkevää. Tämä on massiivinen turnaus ja et voi antaa muille parempia mahdollisuuksia jatkopaikan suhteen, Obi Mikel kertoi Goalille.

– Heidän tulisi olla ammattimaisia ja pelata parhaalla mahdollisella joukkueellaan. Näin isolla näyttämöllä et voi lepuuttaa pelaajiasi ja auttaa muita joukkueita jatkoon.

Lohkon ratkaisuottelut pelataan tiistaina 26. kesäkuuta.