Perjantai-iltana todellinen maaotteluiden herkkupala – kohuhyökkääjä omiensa edessä: ”Teki väkevän paluun”

© Kuva: Getty Images

Ranska ja Italia iskevät yhteen perjantaina Nizzan Allianz Rivieralla pelattavassa maaottelussa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa 2016, jolloin Ranskan ’Les Bleus’ vei Barissa pelatun ottelun nimiinsä maalein 3-1. Perjantaisessa ottelussa luulisi molempien menestyneiden joukkueiden valmistelevan virettään MM-kisoihin, mutta näin tekee vain toinen.

– Ranskan viimeistellessä kisakuntoaan muutaman viikon päästä alkaviin Venäjän MM-kisoihin, Italialle ottelu toimii lähinnä ylpeyden ylläpidon korvikkeena uuden valmentajan Roberto Mancinin alaisuudessa, toteaa SuomiFutis-sivustolle komean pelaajauran tehnyt Pekka Lagerblom.

Ranskan valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue voitti maanantaina Irlannin maalein 2-0 ja maaliskuussa kaatui Venäjä 3-1.

– Joukkueen itseluottamus tuntuu olevan valmentaja Didier Deschampsin suojateilla huipussaan, Lagerblom toteaa.

Italian riveissä mielenkiinto kohdistuu paluun maajoukkueeseen tehneeseen Mario Balotelliin. Ranskan Ligue 1:ssa 18 maalia viime kaudella tehnyt OGC Nicen italialaiskärki palaa perjantaina kotikannattajien eteen, mutta Azzurri-paita yllään.

– Neljän vuoden tauon jälkeen paluun maajoukkuepaitaan tehnyt Balotelli tekikin väkevän paluun kansainvälisille kentille tehden maalin 2-1-voitossa Saudi-Arabiaa vastaan. Italiassa mielenkiintoisin seurattava on juuri Mario Balotelli, joka varmasti haluaa jatkaa maalitehtailuaan oman niin sanotun kotiyleisön edessä, Lagerblom toteaa.

Ranska saa otteluun jalkeille parhaan miehistönsä, kun sekä Antoine Griezmann, N’Golo Kante että Paul Pogba tekevät paluun kokoonpanoon.

Ranska ja Italia iskevät yhteen perjantaina klo 22.00. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.

Juho Hirvonen