Ruotsi tekee Venäjän kisoissa paluun MM-tasolle 12 vuoden tauon jälkeen. Etelä-Afrikan ja Brasilian turnaukset jäivät länsinaapuriltamme välistä.

Ruotsi on pärjännyt erityisen hyvin edellisissä kisoissa lohkovaiheessa. Maa ei ole hävinnyt ainuttakaan alkulohkon otteluaan vuoden 1990 turnauksen jälkeen, jolloin takkiin tuli jokaisessa kolmessa ottelussa Costa Ricaa, Skotlantia ja Brasiliaa vastaan.

1994 Yhdysvalloissa Ruotsi pelasi tasan Kamerunin ja Brasilian kanssa sekä voitti Venäjän.

2002 Korean ja Japanin kisoissa Blågult otti puolestaan tasurit Argentiinasta ja Englannista. Täydet pisteet irtosi Nigeriasta.

Ruotsin edellinen MM-visiitti on vuodelta 2006 Saksan turnauksessa. Myös tuolloin saldo oli identtinen. Ruotsi voitti Paraguayn, mutta tasasi pisteet Englannin ja Trinadin & Tobagon kanssa.

Vuoden 1998 Ranskan kisoissa Ruotsi ei pelannut.

OptaJoe

@OptaJoe
🇸🇪 9 - Sweden are unbeaten in their last nine group games at the World Cup (W3 D6), with their last defeat in the first round coming back in June 1990 (1-2 v Costa Rica). Unassailable. #OptaWCPreview 🇸🇪

Tänä vuonna Ruotsi taistelee jatkopaikasta samassa alkulohkossa Saksan, Meksikon ja Etelä-Korean kanssa. Säilyykö taika Venäjällä?