Tim Sparv paljastaa, miksi Real Madridissa meritoitunut tähtipelaaja jäi ilman peliaikaa Midtjyllandissa – tiukkaa asiaa myös suomalaisesta superlupauksesta

© Kuva:
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

FC Midtjylland nousi upeasti Tanskan pääsarjan päätöskierroksilla mestariksi. Mestarijoukkueessa oli mukana kolme suomalaista, kun Huuhkajien luottopelaajat Tim Sparv ja Markus Halsti luutivat kentällä isoissa rooleissa. Myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvo Kaan Kairinen pääsi näyttämään osaamistaan kolmessa sarjaottelussa.

Tuo ottelumäärä ei kuitenkaan riitä nuorelle kehittyvälle pelaajalle, vaikka harjoitukset ovatkin laadukkaita. Huuhkajien nykyinen kapteeni Sparv toivoo, että hänen nuori joukkuekaverinsa pääsisi pelaamaan enemmän kovia pelejä.

– Hän tarvitsee peliaikaa jossain nyt, missä hän saa oikeasti vastuuta. Hän on aivan liian hyvä pelaamaan reservipelejä. Hänen pitää päästä pelaamaan mukavuusalueensa ulkopuolelle ja löytää se henkinen kovuus pelikokemusten kautta. Hemmetisti hänestä potentiaalia kyllä löytyy, Sparv arvioi SuomiFutis-sivustolle.

Turkulaista Kairista pidetään yhtenä suomalaisen jalkapallon lupaavimmista keskikenttäpelaajista. Tämä kuuluu myös Sparvin lausunnoissa.

– Fyysisesti ja teknisesti hän on erittäin korkealla tasolla. Treeneissä hän tekee hyviä juttuja, mutta Midtjyllandissa hänen pelipaikallaan on vaikea päästä pelaamaan. Meidän kapteeni, minä ja kolmas kokenut jätkä pelaamme siinä usein.

– Lisäksi on monta nuorta, jotka taistelevat siitä peliajasta. Se on helvetin kova kilpailu. Kaanille se tilanne on hankala. Kapteeni ja minä olemme olleet seurassa yli neljä vuotta ja olemme voittaneet mestaruuksia, joten meitä ei ole helppo siirtää.

Yhdessä ominaisuudessa 19-vuotias Kairinen on tullut jo 31-vuotiaasta Sparvista ohi.

– Ainakin parempi vasuri hänellä on kuin minulla. Hänellä on erittäin hyvä veto.

Midtjyllandin miehistössä oli myös eräs toinen hyväpotkuinen vasuri, joka jäi lähes tyystin ilman peliaikaa. HSV:ssä, Real Madridissa ja Tottenhamissa parhaina vuosinaan hurmannut hollantilaistaituri Rafael van der Vaart pelasi vain seitsemän minuuttia menneellä kaudella Tanskan pääsarjassa.

Keskikenttäpelaajan sopimus päättyy seuran kanssa kesäkuun viimeinen päivä, eikä jatkosopimusta ole luonnollisesti odotettavissa.

– Kaikki varmasti odottivat vähän enemmän häneltä. Kyllä vielä noissa aivan viimeisissäkin treeneissä näki, että hänen kanssaan on hemmetin hieno pelata samassa joukkueessa, kun meillä on pallo. Hänelle voi aina syöttää ja hän haluaa aina palloa. Hän löytää sellaisia ratkaisuja, joita muut eivät näe. Fyysisesti hän ei ollut kuitenkaan tarpeeksi korkealla tasolla, että olisi voinut päästä pelaamaan meidän taktiikalla kentälle. Prässäämme kovaa ja juoksemme paljon. Rafa ei ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa siihen, Sparv paljastaa.

Vanhat työnäytteet eivät Midtjyllandissa kanna pitkälle.

– Aivan sama, kuka sä olet, mutta jos et ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, et pääse pelaamaan. Harjoituksissa hänellä oli aina hyvä asenne. Hän rakastaa jalkapalloa. Sen näkee ihan selvästi. Pukukopissakin hän oli hieno kaveri ja halusi pelata pingistä sun muuta, Sparv kertoo myös kehuen.

Sparv ja Haltsi ovat jälleen mukana Huuhkajissa, kun Suomi kohtaa Tampereen Ratinassa Valko-Venäjän lauantaina. Ottelu on nähtävissä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!