Veikkausliigasta Huuhkajiin ponnistanut läpimurtopuolustaja elää unelmaansa: ”Olen tosi, tosi ylpeä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueeseen hanakasti läpimurtoa hakeva laitapuolustaja Albin Granlund siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin Allsvenskaniin Örebron riveihin. Miehen alkutaival seurassa on ollut vaikea kolmen loukkaantumisen myötä, mutta Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva osoitti luottamuksensa Granlundia kohtaan kutsumalla miehen maajoukkueen mukaan otteluihin Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Romaniassa pelatun vierasottelun Paraisilla syntynyt puolustaja katsoi kokonaan vaihtopenkin puolelta, mutta lauantaina Ratinassa Granlund päästettiin irti Valko-Venäjä-voitossa ottelun 64. minuutilla. Laitapakin mielestä tuplamaaottelu oli hyvä kenraaliharjoitus syksyn Nations Leagueaa ajatellen.

– Nämä olivat tärkeitä pelejä myös siinä mielessä, että valmennus sai nähdä pelaajia. Romania-tappio harmitti, mutta Valko-Venäjää vastaan olimme tosi teräviä ja loimme paljon paikkoja.

– Olihan siinä maiden välillä ehkä vähän tasoeroa. Romania on iso futismaa ja se puolusti tosi tiiviisti. Pelasimme kuitenkin Valko-Venäjää vastaan paremmin, Granlund arvioi SuomiFutis-sivustolle.

Joukkue kävi Kanervan johdolla tiukasti pelillisiä asioita läpi Romania-ottelun jälkeen.

– Kävimme paljon läpi, miten Valko-Venäjä hyökkää. Mielestäni eliminoimme heidän yrityksensä hyvin. Saimme pelattua palloa nyt enemmän linjan taakse pelaamalla, toisin kuin Romaniassa, jossa emme päässeet yhtään maalipaikoille. Kombinaatiopelimme oli myös paljon parempaa.

Suomen kahdeksan ottelun mittainen tappiottomien otteluiden putki katkesi tiistaina Romaniassa, joten voitto Valko-Venäjästä oli tärkeä itseluottamuksen kannalta.

– Se oli tärkeä, vaikka pisteet lasketaan vasta syksyllä Nations Leaguessa. Saimme kuitenkin hyvän ”bouncebackin” Romania-pelistä, joka oli huono.

Granlundille on henkilökohtaisella tasolla iso asia, että hän on saanut itselleen
maajoukkuepelaajastatuksen.

– Olen tosi, tosi ylpeä, että saan pelata maajoukkueessa ja se on minulle sellainen lapsuuden haave. Pienestä asti haaveilin, että saisin pelata maajoukkueessa ja ulkomailla. Nyt olen tavallaan niitä molempia saanut kokeilla. Kirsikkana kakun päällä olisi mahtava päästä EM- tai MM-kisoihin. Se olisi niin huikeeta. Tie on kuitenkin pitkä sinne ja kaiken pitää onnistua nappiin. Meillä on ollut hyvä meno nyt vuoden ajan Riven (Markku Kanerva) valmennuksessa, joten miksi se ei joskus tapahtuisi.

Granlund ei olisi maajoukkueessa ilman viime kauden vahvoja otteittaan Veikkausliigassa IFK Mariehamnin paidassa. 28-vuotias puolustaja kertoo seuraavansa vanhan joukkueensa otteita tarkoin.

– Mä seuraan aika paljon pelejä ja olen puhunut niistä pelaajien kanssa.

– Alkukausi oli vähän vaikea, mutta luulen että he nousevat vielä, Granlund aprikoi.

Saarelaisten seuraava peli ei ole helpoimmasta päästä, kun joukkue matkustaa hallitsevan mestarin HJK:n vieraaksi ensi tiistaina.

– HJK on tietysti aina vaikea. Emme me montaa kertaa pisteitä Helsingistä vieneet. Siitä tulee kova ottelu. IFK:n pitää olla hemmetin tiivis ja puolustaa hyvin. Aikaisempina vuosina Maarianhamina on ollut siinä ihan hyvä, mutta nyt maaleja on mennyt liikaa omiin.

Granlundin mukaan IFK:n kannattaa jättää pelaamisestaan ylimääräinen kikkailu pois.

– Kauneudesta voi karsia jonkin verran. Pitää pelata fiksusti ja yrittää pitää palloa, jotta HJK ei saa sitä. Tiivis puolustus tulee olemaan se kaiken ydin.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.