Ranskan jalkapalloliitto FFF:n presidentti Noël Le Graët vakuuttaa, että miesten maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps tulee pysymään Les Bleusin komennossa ainakin vuoteen 2020 asti.

Vuodesta 2012 lähtien Ranskaa luotsannut Deschamps on useiden lähteiden mukaan ollut liipaisimella jo pitkään. Hänen huhuttiin saavan potkut jo vuonna 2016, kun hän johdatti Ranskan EM-kotikisojen finaaliin, jossa Portugali oli kuitenkin jatkoajan jälkeen vahvempi maalein 1-0.

Myös Venäjän MM-kisoista on puhuttu Deschampsin viimeisenä mahdollisuutena, mutta liittopomo Le Graëtin mukaan maajoukkueluotsi saa jatkaa tehtävässään sopimuksensa loppuun saakka.

Jos Deschamps jatkaa maajoukkueessa vuoteen 2020, se sulkee pois Zinédine Zidanen nimityksen Les Bleusin käskyttäjäksi.

Zidane shokeerasi jalkapalloa seuraavaa maailmaa torstaina, kun hän ilmoitti yllätyslehdistötilaisuudessa, että hän jättää pestinsä Real Madridin päävalmentajana. Zidane oli johdattanut joukkueensa kolmanteen peräkkäiseen Mestarien liigan mestaruuteen vain viisi päivää aiemmin.

Hänet on jo tovin yhdistetty Deschampsin seuraajaksi, mutta Le Graëtin mukaan Zidane saa odottaa mahdollista vuoroaan vuoteen 2020.

– Zidane saattaa huomenna mennä Juventukseen. En tiedä hänen aikeistaan mitään, sanoi Le Graët RMC:lle.

– Te yllätyitte hänen lähdöstään, niin minäkin. Mutta älkää luoko väittelyä Didierin ja Zizoun välille.

– Me lähdemme MM-kisoihin Didierin kanssa. Hänellä on sopimus ainakin vuoteen 2020 asti. Me emme tule keskustelemaan Zidanen kanssa ensi vuonna. Jos näen häntä, niin voimme toki jutella, mutta Deschamps pysyy täällä ainakin vuoteen 2020.

Ranska pelaa Venäjän MM-kisoissa samassa alkulohkossa Australian, Perun ja Tanskan kanssa.