Bayern kiinnitti pakolaisleirillä syntyneen teinisensaation MLS:n ennätyssiirtosummalla

© Kuva: Getty Images

Jos joskus on paikallaan käyttää nykyajalle niin tyypillisistä inflaation kärsineistä ylisanoista termiä ”sensaatio”, niin Bayern Münchenin tulevalle hankinnalle Alphonso Daviesille lisänimi käy kuin nenä päähän. Sen verran räväkkää nousua 17-vuotias Kanadan A-maajoukkuepelaaja on nimittäin jalkapalloilun tähtitaivaalle tekemässä.

Bundesliigajätti ei ole Daviesin sopimusta vielä virallisesti julkistanut, mutta sekä seuran toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge että päävalmentaja Niko Kovac vahvistivat siirron lehdistölle. Näin Bayern voitti kilpailussa lukuisat muut suurseurat, sillä Daviesia oli viety huhuissa ainakin Real Madridiin, Manchester Unitediin, Paris Saint-Germainiin ja Borussia Dortmundiin.

– Davies on jo allekirjoittanut sopimuksen, mutta hänen pitää vielä läpäistä lääkärintarkastus. Hän saapuu Eurooppaan 1. tammikuuta 18 vuotta täytettyään ja pelaa Bayern Münchenissä, Rummenigge kommentoi medialle Goalin mukaan.

Bayern München on parhaillaan harjoituspeliturneella Yhdysvalloissa, ja käytti hyväkseen tilaisuuden hoitaa asiat Daviesin kanssa valmiiksi. Goalin lähteiden mukaan Daviesin seura Vancouver Whitecaps tulee kuittamaan Daviesista 11 miljoonan euron siirtosumman, joka voi nousta bonusmaksujen myötä 16,3 miljoonaan.

Tuo summa tekee Daviesista MLS:n kaikkien aikojen kalleimman siirtyjän. Aiempaa ennätystä piti hallussaan Jozy Altidore, joka siirtyi vuonna 2008 seitsemällä miljoonalla eurolla Villarrealiin.

– Davies on todella nuori ja erittäin lahjakas. Monet seurat haluavat hänet, Bayern-luotsi Kovac hehkutti.

FIFA:n säännöt eivät salli Daviesin liittyvän Bayernin kokoonpanoon ennen tämän 18-vuotissyntymäpäivää, mutta Kovac on ehdottanut, että nuorukainen voisi tulla jo lokakuun lopussa Baijeriin harjoittelemaan, mikäli Vancouver Whitecaps ei selviydy MLS:n pudotuspeleihin.

Pakolaisleirillä syntynyt poika debytoi ammattilaiskentillä 15-vuotiaana

Millaisesta huipputalentista Daviesin kohdalla sitten puhutaan? Ei liene väärin väittää, että jo syntymästään lähtien täysin poikkeuksellisesta tapauksesta.

Liberialaisten vanhempien poika nimittäin syntyi pakolaisleirillä Ghanassa, kun hänen vanhempansa olivat lähteneet Liberian sisällissotaa pakoon. Kanadaan perhe muutti pakolaisstatuksella, kun nuori Alphonso oli viisivuotias.

Kanadan kansalaisuuden Davies sai viime vuoden kesäkuussa, ja sen jälkeen mikään ei ole häntä pysäyttänyt. Ammattilaisdebyyttinsä hän teki Whitecapsin kakkosjoukkueessa tosin jo 15-vuotiaana USL-liigassa, ja MLS:ssä häntä nuorempana on pelannut vain surullisen kuuluisa Freddy Adu.

Kanadan passin saatuaan Davies mahtui välittömästi mukaan A-maajoukkueeseen Pohjois- ja Keski-Amerikan mestaruusturnaukseen Gold Cupiin. 16-vuotias Davies ei ollut turnauksessa suinkaan mikään maskotti, vaan hän paukutteli Kanadalle saman tien kolme maalia ja voitti koko kisojen maalikuninkuuden.

Tässä jos missä on nimi, joka kannattaa painaa visusti mieleen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.