Belgia voitti maanantaina Japanin 3-2 MM-kisojen neljännesvälierässä.

Pelin ensimmäinen osuma nähtiin toisen jakson alussa, kun Gaku Shibasakin syöttö livahti Jan Vertonghenin ohi Genki Haraguchille. Japanilaislaituri päästi vielä Vertonghenin rinnalleen, mutta loi itselleen tilaa laukoa ja sijoittikin pallon takanurkkaan.

Japani järkytti jälleen hetkeä myöhemmin. Belgia ei saanut purettua palloa puolustusalueeltaan, ja peliväline ajautui lopulta Takashi Inuille, joka upotti tulisen laukauksen takatolpan juureen.

Belgia vaikutti olevan jo suurissa vaikeuksissa, mutta seuraavaksi oli Japanin vuoro toilailla puolustuspäässä. Pallo pomppi kulmapotkun jälkitilanteessa pitkään Japanin rangaistusalueella, kunnes epäonnistunut purku lähetti sen kohti Vertonghenia, joka oli ajautunut boksin laidalle. Kulma vaikutti aivan liian pieneltä omaa ratkaisua varten, mutta Vertonghen puski roikkupallon verkkoon yli maalivahti Eiji Kawashiman.

”Punaiset paholaiset” innostui osumastaan niin kovin, että se iski käytännössä heti perään toisen. Eden Hazard keskitti pallon maalille, jossa vaihdosta sisään tullut torni nimeltä Marouane Fellaini hallitsi ilmatilaa mielin määrin ja puski pelivälineen verkkoon.

Japani sai lisäajalla vapaapotkun, jota asettui ampumaan erikoistilannespesialisti Keisuke Honda. Belgian maalivahti Thibaut Courtois torjui ”putoavan lehden” kulmapotkuksi.

Courtois nappasi pallon kulmapotkusta käsiinsä ja viskasi sen nopeasti liikkeelle. Kevin de Bruyne levitti oikealle Thomas Meunierille, joka lähetti matalan keskityksen maalille. Romelu Lukaku antoi pallon mennä jalkovälistään Nacer Chadlille, joka iski Belgian voittomaalin ajassa 90+4.

Belgia kohtaa puolivälierässä Brasilian, joka voitti aiemmin maanantaina Meksikon 2-0. Belgia on viimeksi hävinnyt syyskuussa 2016 Espanjaa vastaan. Se on pelannut nyt 23 ottelua tappioitta.