Huuhkaja-luotsi Kanerva kehottaa yleisöä lauteille myös MM-kisojen jälkeen: ”Iso juttu suomifutikselle”

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomi isännöi Seinäjoella ja Vaasassa 16.-29. heinäkuuta alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnausta. A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva odottaa tulevia viikkoja mielenkiinnolla.

Kanerva luotsasi alle 21-vuotiaiden maajoukkueen Ruotsin vuoden 2009 EM-lopputurnaukseen. ”Rive” odottaa näkevänsä Suomen kisoissa huippupelaajia ja onnistuneen tapahtuman.

– Turnaus on iso juttu suomifutikselle. Muistan hyvin vuodesta 2009 sen, kuinka onnistunut kokonaisuus U21-kisat olivat. Ruotsissa järjestelyt hoidettiin upeasti ja turnauksen ympärillä tapahtui paljon. Kisatunnelma oli unohtumaton elämys, Kanerva kommentoi U19-kisojen sivuilla.

– Uskon, että Vaasassa ja Seinäjoella saadaan samanlainen fiilis aikaan. Toivottavasti saamme paikalle mahdollisimman paljon katsojia. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla katsomaan meidän Minihuuhkajia, joilla on edessä iso haaste, mutta paljon voitettavaa.

Suomen lopputurnauksen lohkossa A pelaavat Suomi, Italia, Norja ja Portugali sekä lohkossa B Turkki, Ukraina, Ranska ja Englanti.

– Näissä huippujoukkueissa on taatusti sellaisia pelaajia, joiden näkemistä näin nuorena on kiva joskus myöhemmin muistella. Kun nämä yksilöt ovat Portugalin ja Englannin A-maajoukkueissa, niin voimme sitten sanoa, että ”hei minä näin hänet viisi vuotta sitten Vaasassa ja Seinäjoella”.

– Ennen kaikkea haluan kuitenkin, että kaikki tulevat kannustamaan meidän Minihuuhkajia menestykseen!

Moni vuoden 2009 Suomen U21-pelaajista on noussut sen koommin A-maajoukkueeseen. Muun muassa U19-lopputurnauksen lähettiläs Tim Sparv kantoi Ruotsissa kapteenin nauhaa ja kantaa sitä tällä hetkellä Huuhkajissa.

– Näillä pelaajilla on todennäköisesti vielä yksi askel, eli Pikkuhuuhkajat, välissä. Uskon, että tämä on pelaajillemme hieno kokemus, aivan kuten oli aikoinaan U21-maajoukkueelle. Jatkossa, kun nämä pelaajat menevät U21 EM-kisoihin ja sitten Huuhkajien kanssa arvoturnaukseen, niin he tietävät miten systeemi toimii. Kaikkea on sitten helpompi käsitellä.

Kanerva lähetti terveisiä myös U19-joukkueen päävalmentajalle Juha Maliselle.

– Juha on kokenut valmentaja, mutta on tämä tilanne tietysti uusi hänellekin. Terveiseni ovat oikeastaan, että ota kaikki irti, nauti ja hilaa joukkue loistavaan vireeseen!

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS