Näin Norwichin manageri kommentoi Teemu Pukin tehoiltaa – uudenlainen rooli tiedossa?

© Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukki on aloittanut räväkästi uudessa seurassaan Norwichissa, kun mies iski harjoitusottelussa SC Paderbornia vastaan kaksi osumaa. Norwichin manageri Daniel Farke oli varsin tyytyväinen uuden hankintansa pelaamiseen.

Pukki teki 2-2-tasoituksen 58. minuutilla ja muutama minuutti myöhemmin ottelun voittomaalin. Norwich kohtaa jo tiistaina seuraavassa harjoitusottelussaan 2. Bundesliigassa pelaavan Union Berlinin. Farke haluaa nähdä Pukilta lisää.

– Ei mennä liian pitkälle vielä. Nyt on harjoituskausi ja joissain harjoitusotteluissa voit pelata hyvin, joissain saatat olla väsyneempi. Mutta hän (Pukki) teki kaksi upeaa maalia ja näytti, miksi halusimme hankkia hänet, Farke sanoi pinkun.com-sivuston mukaan.

Pukki sai kehuja Paderborn-ottelusta. Se oli Pukille neljäs harjoitusottelu Norwichin paidassa.

– On aina hyvä hyökkäävälle pelaajalle saada maaleja tai syöttöjä. Se auttaa kasvattamaan itseluottamusta ja tekee sopeutumisesta helpompaa. Hänellä oli hyviä liikkeitä, Farke sanoi.

Norwich-luotsi pohti myös Pukin peluuttamista erilaisissa rooleissa.

– Hän on fiksu pelaaja, hän on viileänä viimeistelytilanteissa. Hän on joustava taktisesti ja häntä voi peluuttaa hyökkääjänä tai kymppipaikalla tai jopa laidalla. Olemme varsin tyytyväisiä häneen. En halua mennä vielä asioiden edelle, koska on vasta harjoituskausi, mutta hän voi pelata hyökkääjänä yksinään tai jos tarvitsemme lisää hyökkäysvoimaa, hän voi tuoda jämäkkyyttä.

– Jos häntä peluutetaan vähän syvemmällä, se voi antaa hänelle myös enemmän tilaa. Topparit ovat enemmän keskittyneitä Jordan Rhodesiin ja Dennis Srbenyy ja hän pystyy hyödyntämään tuon aukon, Farke analysoi.