Näin Robin Lod kommentoi siirtoaan Gijóniin – sopimuksen kesto myös julki: ”Siksi minä olen täällä”

© Kuva: Juha Tamminen

Tiistain suuri suomalainen siirtouutinen oli Robin Lodin siirto Sporting de Gijóniin. Lod solmi Gijónin kanssa kahden vuoden sopimuksen, johon kuuluu optio kolmannesta kaudesta.

Lod siirtyy Gijóniin ilmaisella siirrolla, kun hänen sopimuksensa Panathinaikosin kanssa umpeutui kesäkuussa. Lod edusti Panathinaikosia kolmen kauden ajan ja nousi seurassaan avainpelaajaksi sekä Huuhkajien vastuunkantajaksi. Uusi haaste on nostaa Gijón La Ligaan. Gijon pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Sporting todella halusi minut tänne ja tunnen oloni todella tervetulleeksi. Koen, että tämä on minulle ja seuralla suuri mahdollisuus pelata hyvä kausi. Toivottavasti nousemme pääsarjaan, se on tavoitteemme, ja siksi minä olen täällä, Lod kertoi lehdistötilaisuudessa.

Sopimus syntyi lopulta nopeasti.

– Olin täällä muutaman päivän ennen kuin allekirjoitin sopimuksen. Tutustuin kaupunkiin, stadioniin ja harjoitusolosuhteisiin ja ne vaikuttavat todella hyviltä, Lod kehui.

Gijón jäi viime kaudella muutaman pisteen päähän suorasta noususta La Ligaan. Nousukarsinnoissa tie nousi pystyyn ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Lodin mukaan hänellä on hyvä paikka osoittaa taitonsa Gijónissa.

– Uskon, että tämä on loistava mahdollisuus minulle näyttää taitoni. Minulla on vahva tunne tästä projektista Gijónissa ja pelaamme varmasti hyvän kauden. Nämä olivat tietysti tärkeitä asioita sopimusta tehdessäni.

Lod on pelannut hyökkäävissä rooleissa keskikentällä aiemmin. 25-vuotias Huuhkaja-peluri ei lähtenyt vielä tarkemmin kommentoimaan, millä pelipaikalla hän haluaisi Gijónissa pelata.

– Olen pelannut useilla eri pelipaikoilla. Paras kuvaus olisi ehkä se, että pystyn pelaamaan eri paikoilla ja pystyn sopeutumaan eri rooleihin joukkueen tarpeiden mukaan.

Katso Lodin lehdistötilaisuus alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.