PS Kemin kesä on ollut tähän mennessä lähempänä kaamosta kuin Lapin yötöntä yötä. Veikkausliigan jumboseuran katsottiin jo viikkoja sitten luovuttaneen kauden ja putoamistaistelun.

Kemin toimistolla tehtiin kieltämättä siihen viittaavia asioita. Päävalmentaja Jari Åhmanille annettiin kenkää ja useampi joukkueen avainpelaaja myytiin uusiin maisemiin.

Tyhjennysmyynnissä lähtijöiden joukossa oli maalivahti Oskari Forsmanin, kapteeni Julian Guevaran ja keskikenttäpelaaja Kenneth Isakssonin kaltaisia joukkueen kulmakiviä. Samalla tilalle napattiin tuntemattomampia ulkomaalaisvahvistuksia testisopimuksilla ympäri maailmaa.

Itsekin uskoin, että nyt se pyyhe on tosiaankin heitetty kehään.

Puolentoista kuukauden kujajuoksun, kuuden tappion ja yhden tasapelin jälkeen Kemi todisti tänä sunnuntaina, että jokainen epäilijä oli väärässä. Kriisiseura viihdytti kotiyleisöään viiden maalin karnevaalimeiningillä, joka toi myös kolme pistettä pelin goljatista KuPS:sta.

Ensimmäinen voitto sitten kesäkuun puolivälin oli äärimmäisen tärkeä valonpilkahdus, joka voi antaa suunnan koko seuran loppukaudelle.

Voitettuaan KuPS:n Kemi on edelleen viimeisenä, mutta motivaatiobuustina ja kasvojenkohotuksena nämä tämän päivän pisteet olivat valtavat.

Nyt pientä seuraa ei nähdä enää nollatason luovuttajana, joka jakaa tähtensä kilpailijoiden käsiin, eikä edes yritä säilyä. Samalla omat kannattajat voivat taas katsoa rakasta seuraansa ylöspäin ilman häpeää.

Myös sarjatilanne näyttää taas toivoja herättävältä.

KuPS-kaato vei Kemin pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta TPS:stä. Samalla ero kolmanneksi viimeisenä olevaan IFK Marienhamniin pysyi kolmessa pisteessä.

Toivo elää taas. Kemiä ei kannata aliarvioida.