EM-kisojen buumi jatkuu Pohjanmaan derbyissä – ”Ihmiset olivat haltioituneita”

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantaina pelataan toinen Pohjanmaan derby lyhyen ajan sisään, kun VPS isännöi SJK:ta. Lähtökohdat ottelulle ovat otolliset, sillä kaksikko pelasi juuri viime kierroksella keskenään 0-0-tasapelin Seinäjoella. Pohjanmaan herruus on siis tarjolla.

Pohjanmaa on futisbuumissa. Vaasassa ja Seinäjoella järjestetyt alle 19-vuotiaiden EM-kisat oli hieno ja onnistunut turnaus, jota muistellaan pitkään.

Minihuuhkajien päävalmentajana turnauksessa toiminut Juha Malinen todisti buumia aitiopaikalta.

– Ihan selkeästi ihmiset olivat haltioituneita. Varsinkin meidän peleissämme oli ainutlaatuinen tunnelma. Katsomoissa oli paljon lapsia, nuoria, naisia ja perheitä. Yleisöä hemmotellaan nyt vielä näiden seurajoukkuepelien muodossa, Malinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

VPS ei ole hävinnyt kuuteen otteluun kertaakaan ja on noussut sen myötä sarjataulukossa jo kolmannelle sijalle. SJK:lla on puolestaan alla vaikea kausi kokonaisuudessaan. Malisen mukaan vaasalaiset ovat otteluun lähdettäessä selviä ennakkosuosikkeja.

– Heillä on itseluottamus kohdillaan ja kotietu.

– SJK on vahvistunut, mutta se tarvitsee vielä lisää aktiivisuutta ja rohkeutta, jotta voittoja voi tulla.

SJK:n vahvistumisella Malinen viittaa seuran uusiin pelaajahankintoihin. Päävalmentaja Alexei Eremenko Senior on saanut käyttöönsä hänelle FF Jarosta tuttuja pelaajia, kun Shahdon Winchester, Peter Opiyo ja Didier Kadio solmivat seuran kanssa sopimukset.  Myös Ukrainan liigassa meritoitunut Denis Oliynyk saapui Seinäjoelle.

– Tämä on kansainvälinen kaava. Valmentaja tuo mukanaan uuteen seuraan itselleen jotain tuttua. Nyt tämä tapahtui kuitenkin hieman myöhään, sillä joukkueelle on ehtinyt tulla Eremenkon aikana epäonnistumisia. Vahvistusten avulla täytyy tehdä nyt korjausliike.

Malinen ei lähde ulkopuolisena arvioimaan SJK:n hankintoja.

– Valmentaja on joukkueen palapelissä niin avainasemassa, että ulkopuolisen on vaikea arvioida hänen ratkaisujaan. Eremenko on hankkinut vahvistuksiksi ne, jotka hän itse tuntee parhaiten. Hän varmasti tietää, mitä saa, koska heidät juuri halusi.

Jesse Happonen