Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tiedotti tiistaina, että se ottaa hallintaansa Uruguayn jalkapalloliiton toiminnan. Huostaanoton on määrä kestää ensi helmikuuhun, ja tavoitteena on, että maan palloliiton toiminta saadaan siihen mennessä normalisoitua.

Martyn Ziegler

@martynziegler
Fifa steps in + appoints committee to run Uruguay FA due to poor governance. Not good for South America's joint 2030 World Cup bid.

Lombardi Associates

@LombardiAssocs
FIFA takes control of the Uruguay Football Association. The governing body will revise the association’s statutes and adjust them to comply with those of Conmebol and FIFA. When that process is complete, an election will be held to appoint a new president. uk.reuters.com/article/uk-soc…

Taustalla on ennen kaikkea Uruguayn jalkapalloliiton puheenjohtajavaali, ja siihen liittyvät korruptioepäselvyydet. Palloliiton entinen puheenjohtaja Wilmar Valdez erosi toimestaan heinäkuun lopussa yllättäen epäilyttävien äänitallenteiden takia. Tallenteiden sisältö ei ole vielä tiedossa, mutta tapaukseen uskotaan liittyvän lahjontaa tai kiristystä.

FIFA ei usko, että puheenjohtajavaali olisi laillinen ja läpinäkyvä ilman valvontaa, joten siksi kattojärjestö päätti puuttua peliin.