FIFA otti Uruguayn jalkapalloliiton huostaansa – taustalla korruptiosyytöksiä

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tiedotti tiistaina, että se ottaa hallintaansa Uruguayn jalkapalloliiton toiminnan. Huostaanoton on määrä kestää ensi helmikuuhun, ja tavoitteena on, että maan palloliiton toiminta saadaan siihen mennessä normalisoitua.

Taustalla on ennen kaikkea Uruguayn jalkapalloliiton puheenjohtajavaali, ja siihen liittyvät korruptioepäselvyydet. Palloliiton entinen puheenjohtaja Wilmar Valdez erosi toimestaan heinäkuun lopussa yllättäen epäilyttävien äänitallenteiden takia. Tallenteiden sisältö ei ole vielä tiedossa, mutta tapaukseen uskotaan liittyvän lahjontaa tai kiristystä.

FIFA ei usko, että puheenjohtajavaali olisi laillinen ja läpinäkyvä ilman valvontaa, joten siksi kattojärjestö päätti puuttua peliin.