MTV teki paluun jakapallokartalle, kun C More näyttää tulevalla kaudella kaikki Mestarien liigan ja La Ligan ottelut. Kanavan urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero on tyytyväinen uuteen kattaukseen.

Otteluita selostavat maan kärkinimiin kuuluvat Tuomas Virkkunen, Niki Juusela ja Antero Mertaranta. Autero kehuu vuolaasti kolmikkoa.

– Jos vähän uskaltaa lainata sanontaa jääkiekon puolelta, niin siinä on kyllä ykkösketju kasassa. Kärkikolmikko on aika kovaa tasoa. Hyviä pelejä on paljon, joten me tarvitsemme myös hyviä selostajia paljon, Autero toteaa.

Virkkusta on jo vuosia pidetty maan ykkösselostajana jalkapallossa. Monipuolinen Juusela on selostanut puolestaan kahdesti MM-finaalin työskennellessään Ylen leivissä.

Mertarannan jalkapalloselostukset sen sijaan ovat tällä vuosituhannella vähissä. Hänet tunnetaan paljon paremmin jääkiekon puolelta todellisena Leijona-äänenä. Mertarannan moottoriturpamainen selostustyyli on todella tunnistettava kaikessa dramaattisuudessaan.

Tullaanko häntä ohjeistamaan tyylillisesti johonkin suuntaan, kun hän hyppää nyt jalkapallon pariin?

– Ei tietenkään. Jokainenhan on oma persoona ja tekee työtä sillä tavalla, joka on hänelle ominaista. Ihmistä on hirveän vaikea ylipäätään ohjata esiintymään, on sitten puhetyöläinen tai esiintyjä. Se paistaa hirveän nopeasti läpi, jos sä olet feikki. Jokainen tekee omalla tavallaan. On tosi kiinnostavaa nähdä, mikä on hänen tapansa tehdä jalkapalloa. Pelin rytmi on eri kuin jääkiekossa, joten selostus tulee varmasti myös sen myötä olemaan erilaista. Hän tekee sitä niin kuin tekee, Autero kertoo.