Konkari vetäytyy Ruotsin maajoukkueesta – ”Hitto, kun meillä olikin hauskaa”

© Kuva: Getty Images

32-vuotias kärkimies Ola Toivonen on ilmoittanut päätöksestään lopettaa pelit Ruotsin maajoukkueessa. MM-kisoissakin pelannut Toivonen kertoi tehneensä ratkaisun pitkän harkinnan jälkeen.

– Unelmani MM-kisoissa pelaamisesta toteutui, joten nyt tuntui oikealta hetkeltä jättää maajoukkue, Toivonen toteaa Ruotsin jalkapalloliiton kotisivuilla.

64 A-maaottelua pelannut Toivonen debytoi Ruotsin paidassa jo tammikuussa 2007, mutta nyt pitkä maajoukkueura päättyi. Ratkaisuun johti pitkälti Toivosen vaikea tilanne seurajoukkueessa Toulousessa. Peliaikaa ei viime kaudella juurikaan herunut, ja Toivonen treenasi viime keväänä paljon yksikseen säilyttääkseen paikkansa maajoukkueessa. Koska tilanne ei ole muuttunut, oli aika lopettaa, sillä ylityöt kiinnostavat kypsemmällä iällä vähemmän.

– Se on liian raskasta, paitsi kropalle, niin ennen kaikkea päälle, Toivonen totesi.

Maajoukkueessa viettämästään ajasta Toivonen on erittäin kiitollinen.

– Rakastan Ruotsin paidassa pelaamista. On ihan parasta vetää Ruotsin paita päälle ja ajatella, että perheeni katselee minua pelaamassa – isäni, äitini, vaimoni ja lapseni.

– Maajoukkueessa oli vieläpä niin kivaa. Hitto, miten hauskaa meillä olikaan! Tulen kaipaamaan maajoukkuereissuja täällä Ranskassa, Toivonen haikaili.

Ruotsilla on edessään pieni sukupolvenvaihdos, sillä maajoukkueessa ovat lopettaneet MM-kisojen jälkeen myös Andreas GranqvistMarcus Berg ja Sebastian Larsson.

Lähde: SVT


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!