Maailmaa kohahduttaneesta siirrosta kulunut vuosi – näin siirtomarkkinat ovat muuttuneet

© Kuva: Getty Images

3.8.2017.

Päivälleen vuosi sitten PSG kohahdutti jalkapalloilevaa maailmaa hankkimalla Neymarin Barcelonasta järisyttävällä 222 miljoonan euron summalla.

Kyseessä on historian kallein siirto. Ennen Neymarin siirtoa kallein siirto oli vuosi aikaisemmin toteutunut Paul Pogban paluu Manchester Unitediin Juventuksesta. United maksoi Juventukselle 105 miljoonaa euroa ranskalaisen siirron jälkeen.

Neymarin PSG-siirron jälkeen mikään ei ole ollut enää entisellään. Siirtomarkkinat olivat jo aikaisemmin hullut, mutta nykyään siirtosummat ovat kasvaneet uusiin sfääreihin.

Pogban silloinen maailmanennätyssiirto on rikottu Neymarin PSG-siirron jälkeen jo kahdesti. Kummallakin kerralla osallisena on ollut Neymarin menettänyt Barcelona.

Aluksi Barcelona hankki Dortmundista Ousmane Dembélén 115 miljoonalla eurolla. Siirtosumma voi vielä kasvaa aina noin 140 miljoonaan euroon, jos pelaaja ja seura saavuttavat tiettyjä virstanpylväitä.

Tammikuussa Barcelona hankki Liverpoolista Philippe Coutinhon 125 miljoonalla eurolla. Coutinhonkin siirtosumma voi vielä nousta 160 miljoonaan euroon, jos ja kun tietyt tavoitteet täyttyvät.

Myös eräs Kylian Mbappé kannattaa mainita. PSG lainasi Mbappén viime elokuussa riveihinsä osto-option kera. PSG maksoi tänä kesänä Monacolle uskomattomat 180 miljoonaa euroa nuorukaisesta.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.