Kaikki Ahvenanmaalla käyneet tietävät, että yksi parhaista tavoista liikkua saarilla ja myös itse Maarianhaminassa on ehdottomasti polkupyörä. Fillari on epäilemättä kovassa huudossa myös IFK Mariehamnin jalkapalloilijoiden keskuudessa.

Nyt IFK:n faneille tarjoutuu erinomainen tilaisuus saada oma vanha polkupyöränsä liigapelaajan käyttöön. Seura nimittäin julkaisi sosiaalisessa mediassa sympaattisen ilmoituksen, jolla se etsii polkupyörää seuran uuden ykkösvahdin Igor Levchenkon käyttöön.

– Etsitään polkupyörää, Facebookissa julkaistun ilmoituksen otsikkona luki.

– Toivomme apua faneiltamme! Maalivahtimme Igor asuu Västernäsissä ja tarvitsisi polkupyörän, jolla hän pääsee harjoituksiin ja peleihin, ja niistä takaisin kotiin. Löytyisikö joltain polkupyörä, jota ei ehkä enää käytetä, ja jonka voisi lahjoittaa tai myydä edullisesti Igorille? Kysele tuttaviltasi ja lähetä meille viestiä. Kiitos avusta, ilmoituksen viesti kuului.

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
Cykel sökes

Vi hoppas på hjälp av våra fans! Vår målvakt Igor bor i västernäs och skulle behöva en cykel att ta sig till och från träningar och match. Finns det någon som har en cykel att skänka eller att sälja... facebook.com/ifkmariehamn/p…

Joku saattaisi ihmetellä, etteikö 27-vuotias torjuja ansaitsisi autoa käyttöönsä, tai eikö IFK voisi käydä vain ostamassa jostain polkupyörän? Mutta onhan seuran valitsema tapa kaikessa kotikutoisuudessaan kuitenkin sympaattinen – ja epäilemättä pian hyvä näyte sosiaalisen median toimivuudesta.

Käytetty fillari on ekologinen valinta, valittu kommunikaatiotapa tuo seuraa lähemmäs faneja ja saahan Levchenkokin samalla pyörän selässä hyvät alkulämmittelyt ennen treenien ja pelien alkua. Tuskin veräjänvartijalle ihan rämää munamankelia edes kehdataan tarjota, sillä jonkinlaista kiitollisuudenvelkaakin maarianhaminalaisilla luulisi Levchenkolle olevan. Onhan heinäkuussa joukkueeseen tullut ukrainalainen pitänyt molemmissa kotipeleissään maalinsa koskemattomana.