Veikkausliigassa mestaruustaisto – seuraa näitä: Lehterit täynnä? Palaako Valenčič? Selättääkö HJK peikkonsa?

© Kuva: Juha Tamminen

HJK ja RoPS kohtaavat sarjan kärkikamppailussa lauantaina Telia 5G Areenalla Helsingissä. Vaikka sarjaa on vielä rutkasti jäljellä, pelataan lauantaina mahdollisesti jo mestaruudesta.

HJK johtaa sarjaa 21 pelatun ottelun jälkeen kymmenen pisteen erolla Rovaniemen Palloseuraan. Lauantaina voidaan siis puhua melkoisesta kuuden pisteen ottelusta. Voitolla HJK karkaa jo 13 pisteen karkumatkalle, mikä saattaisi olla jo lähes saavuttamattomissa. Mikäli RoPS onnistuu voittamaan, kutistuu ero seitsemään pisteeseen.

Huomionarvoista on myös se, että HJK:n pelit jatkuvat myös Euroopan kentillä Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, joten HJK-leirissä rasitusta on enemmän. Alla seurattavia asioita lauantain kärkikamppailuun.

Yleisömagneetti

On jopa hieman yllättävää, että HJK:n ja RoPS:n välisistä kamppailuista on tullut Veikkausliigan kiinnostavimpia, jos katsotaan yleisömääriä. RoPS isännöi kertaalleen tällä kaudella HJK:ta, ja silloin Rovaniemen keskuskentällä nähtiin RoPS:n kauden ennätysyleisö, 4013 katsojaa.

Toki on selvää, että HJK vetää suuria massoja myös Helsingin ulkopuolella, mutta mielenkiintoista on se, että myös RoPS on ollut HJK:lle melkoinen yleisömagneetti. Viime kaudella elokuussa pelattu HJK-RoPS veti paikan päälle peräti 9427 katsojaa. Parempaan lukemaan päästiin koko kaudella vain kahdessa Stadin derbyssä.

Näillä näkymin myös lauantainen kärkikamppailu vetää Helsingissä kansaa lehtereille varsin mukavasti.

HJK:n kokoonpano

HJK pelasi raskaan Mestarien liigan karsintaottelun BATE:a vastaan viime keskiviikkona, kun valkovenäläiset kävivät hakemassa 2-1-voiton ja HJK putosi Eurooppa-liigan karsintoihin. Päävalmentaja Mika Lehkosuo lupaili BATE-pelin jälkeen joitakin muutoksia kokoonpanoon RoPS:a vastaan, mutta samanlaista kierrätystä ei nähdä kuin viikko sitten FC Honkaa vastaan, lue juttu.

Mielenkiintoista on nähdä palaako kokoonpanon ulkopuolella jo kolme edellistä ottelua ollut Filip Valenčič takaisin pelaavaan miehistöön. Voisi myös kuvitella, että tuoreet hankinnat, hyökkääjä Macauley Chrisantus sekä keskikenttäpelaaja Jordan Dominguez Rajo, saisivat minuutteja RoPS:a vastaan.

RoPS-peikko

Tällä kaudella HJK ja RoPS ovat kohdanneet kertaalleen Rovaniemellä. Siellä HJK oli parempi maalein 2-1. Sen sijaan kotikentällä Klubilla on ollut haasteita RoPS:a vastaan. Viime kaudella HJK hävisi molemmat kotipelinsä RoPS:lle. Kun otetaan vielä huomioon se, että HJK hävisi viime kaudella kokonaisuudessaan vain kolme ottelua, joista siis kaksi kotonaan RoPS:lle, on tilasto suorastaan hämmentävän kova rovaniemeläisten kannalta.

RoPS-luotsi Toni Koskela on analysoinut kauden aiemman kohtaamisen ja tietää nyt, mitä asioita pitää tehdä paremmin, jotta pisteet lähtisivät napapiirille.

– HJK tulee varmasti pitämään palloa ja pyrkii kontrolloimaan peliä. Silti meidän omien perusjuttujen tulee edelleen näkyä. Kesäkuun kotiottelussa HJK:ta vastaan onnistuimme siinä, että he saivat vain kaksi huippupaikkaa. Ongelmaksi kuitenkin muotoutui meidän oma pallollinen pelaaminen, Koskela ennakoi seuran nettisivuilla.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.