Jalkapallon huippumaat kohtaavat Nations Leaguen avauksessa – toisella ”valtavat paineet”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Euroopan jalkapalloliitto Uefan uusi turnaus, Nations League, käynnistyy torstaina yhdeksällä ottelulla.

Avauspäivän peleistä ehdottomasti mielenkiintoisin lienee A-divisioonan ainut kamppailu Saksa-Ranska. Jalkapallon huippumaat iskivät viimeksi yhteen kilpailullisessa ottelussa kesällä 2016. Tuolloin Ranska oli vahvempi EM-kotikisoissaan 2-0-lukemin.

Torstaina Münchenissä tahkottavan pelin ennakkosuosikki on tämän kesän tuoreen maailmanmestaruutensa turvin Ranska. Ennen viimeistä MM-turnausta titteliä piti hallussaan juuri Saksa, joka putosi Venäjällä pelatussa turnauksessa yllättäen jo alkulohkovaiheessa.

– Saksa-Ranska on kyllä mielenkiintoinen matsi. Viimeiset kaksi maailmanmestaria ovat vastakkain ja Uefa Nations Leagueta pelataan, eli panoksiakin on pöydällä, ottelun Viasatilla selostava Ville Kuusinen pohtii SuomiFutis-sivustolle ottelun alla.

Kuusisen mielestä Saksalla riittää todisteltavaa kompastellen sujuneen MM-turnauksen jälkeen. Ranskalta sen sijaan odotetaan mestarin elkeitä kliinisen kisarupeaman jälkeen.

– Pystyykö Ranska jatkamaan kesän menestystään myös tässä kilpailussa, vai onko menestys vielä liikaa mielessä? Saksalla on toki valtavat paineet ja uusia nuoria pelaajia. (Joachim) Löwillä on myös päävalmentajana näytön paikka – pystyykö hän enää nostamaan Saksaa vuoden 2014 MM-kullan tasolle?

Nations Leaguessa eli Kansojen liigassa Euroopan maat ovat jaettu neljään eri kategoriaan, joista parhaat 12 maata ovat A-divisioonassa ja seuraavat 12 parasta B:ssä. C-divisioonassa on 15 joukkuetta, mukaan lukien Suomi, D-divisioonassa puolestaan heikoimmiksi luokitellut 16 maata. Jokainen divisioona on jaettu neljään lohkoon.

Saksan ja Ranskan kanssa samassa lohkossa pelaa Hollanti. Jokaisen divisioonan voittaja saa suoran paikan vuoden 2020 EM-kisoihin.

Edellisen kerran Saksa ja Ranska ottivat mittaa toisistaan viime marraskuussa. Kölnissä pelattu harjoitusottelu päättyi 2-2-tasapeliin, kun Lars Stindl tasoitti lukemat vain hetki ennen päätösvihellystä.

Uefa Nations Leaguen ottelu Saksa-Ranska näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa torstaina 6.9. kello 21.35 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa Viafreessä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS