Jalkavammat selättänyt Huuhkaja-kapteeni avaa – näillä teeseillä Viro nurin: ”Se on yksi avainasioista”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomi sai hienon alun Nations Leaguessa, kun se voitti lauantaina Tampereen Ratinassa Unkarin luvuin 1-0. Joukkueen seuraava haaste on Viro, jota Huuhkajat isännöi tiistaina Turussa. Joukkueen kapteeni Tim Sparv ennakoi, minkälainen vastustaja Suomelle on luvassa.

– Voisin kuvitella, että Viro tulee Suomeen puolustusvoittoisella pelijärjestelmällä. En usko, että he tulevat prässäämään kovaa. Murtautuminen tulee olemaan vaikeaa, koska he makaavat alhaalla monella miehellä. Se on varmasti ottelussa yksi avainasioista, miten saamme hyökkäyspelin pyörimään, Sparv ennakoi SuomiFutis-sivustolle

Unkaria vastaan vaihdosta sisään tullut Sparv luottaa Suomen omaan pelaamiseen.

– Minä en usko, että me vaihdamme taktiikkaa, mutta pelin sisällä on asioita, joita haluamme tehdä paremmin. Tilanteenvaihdot toimivat Unkaria vastaan tosi hyvin, mutta meidän täytyy olla rohkeampia pallon kanssa ja hallita sitä enemmän, kokenut keskikenttäpelaaja puntaroi.

Kohtalainen alku Tanskassa

Sparv ei tullut maajoukkueen mukaan kaikkien helpoimmista lähtökohdista. Hänelle oli tullut pientä pohjevammaa suuren ottelurasituksen myötä. Sparv on ehtinyt urakoimaan syksyn aikana seurajoukkueensa FC Midtjyllandin paidassa kuudessa ottelussa sekä Tanskan liigassa että Eurooppa-liigan karsinnoissa.

– Aika raskas alku kaudelle. Kahta peliä on tullut viikkoon aika pitkään. Se oli iso pettymys seurassa ihan kaikille, että emme päässeet Eurooppa-liigassa lohkovaiheeseen, vaivat selättänyt Sparv kertoo.

– Tuloksellisesti pelimme on ollut ihan ok, mutta pelillisesti emme ole vielä sillä tasolla, millä pitäisi olla. Sellainen flow puuttuu hyökkäyspelistä vielä. Liigassa meillä on ollut ihan ok alku. Olemme toisena ja Kööpenhamina johtaa.

Sarjakärki FC Kööpenhaminan maalia vartioi Sparvin maajoukkuekaveri Jesse Joronen. Maalivahdin otteet ovat keränneet ylistystä Suomessa asti.

– Minä en lue kovin usein lehtiä tai urheilu-uutisia, mutta olen kuullut pelikavereilta, että Jesse on pelannut loistavasti. Se on positiivinen asia maajoukkueessa, että meillä on kilpailua pelipaikoista. Se kehittää meitä kaikkia ja koko joukkuetta.

– Jesse pelasi hyvän kauden Horsensissa ja sai ansaitusti siirron isompaan seuraan. Se on aina kiva nähdä, kun maajoukkueen pelikaveri pääsee urallaan eteenpäin, Sparv sanoo.

Viasat, Viaplay, ja Viafree näyttävät tiistain Nations Leaguen Suomi-Viro-ottelun suorana lähetyksenä. Ottelu alkaa kello 21.45 ja studio-osuus pyörähtää käyntiin kello 21.00.

Jesse Happonen, Turku

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS