Miten seurapomoseikkailun nyt käy? – Diego Maradona palaa valmennushommiin

© Kuva: Getty Images

Meksikon toisella sarjatasolla pelaava Dorados de Sinaloa tiedottaa palkanneensa joukkueensa uudeksi päävalmentajaksi legendaarisen Diego Maradonan. Sinaloa on aloittanut uuden kauden nihkeästi, sillä kuudesta ottelusta se on saanut vain kolme pistettä. Nyt 57-vuotiaan Maradonan toivotaan kääntävän joukkueen kurssin.

Dorados de Sinaloa perustettiin vuonna 2003. Suurimman osan historiastaan se on pelannut toisella sarjatasolla, mutta takana on myös kolme vuotta pääsarjassa, ja palkintokaapista löytyy yksi Meksikon Cupin voitto. Seuran historiasta löytyy muitakin isoja tekijöitä, sillä Doradosin paidassa ovat pelanneet muun muassa Pep Guardiola ja Meksikon jalkapallosuuruus Cuauhtemoc Blanco.

Maradonaa pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen jalkapalloilijoista. Miehen peliura on täynnä gloriaa ja tähtihetkiä, joskin monien mielessä on epäilemättä päällimmäisenä ”Jumalan käsi”.

Maradonan peliuran jälkeinen tarina on kieltämättä värikäs. Miehen merkittävin valmennuspesti on Argentiinan maajoukkueesta vuosilta 2008-2010, päättyen vuoden 2010 MM-kisoihin. Maradonalla on ollut myös omat vaikeutensa alkoholin ja huumeiden kanssa. Lisäksi hän on ottanut aktiivisesti kantaa poliittiseen keskusteluun.

Viime kesän MM-turnauksessa Maradona herätti pahaa verta oltuaan katsomon VIP-tiloissa varsin sekavan oloisena. Maradona toimi kisoissa FIFA:n hyväntahdonlähettiläänä.

Erikoisen Maradonan nimityksestä tekee se, että hänet nimitettiin vasta toukokuussa valkovenäläisen Dynamo Brestin puheenjohtajaksi. Dynamo Brest ei ole tiedottanut mitään Maradonan lähdöstä, vaan päinvastoin seuran englanninkielisillä kotisivuilla on esillä Maradonan viime lauantaina julkaisema Instagram-viesti.

Viestissä argentiinalainen onnittelee Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenkoa syntymäpäivän johdosta, ja sanoo aloittavansa työnsä Dynamo Brestissä tällä viikolla.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.