Nations League kolkuttelee jo ovella, kun Suomi avaa karsintataipaleensa viikon päästä lauantaina Tampereen Ratinassa Unkaria vastaan.

Huuhkajien miehistössä kytee yksi iso kysymysmerkki, kun mietinnän alla on se, kuka torjuu tolppien välissä. Joukkueen kiistaton ykkösvahti Lukas Hradecky on ollut sivussa viime viikot loukkaantumisen takia ja kakkosmaalivahti Jesse Joronen on puolestaan säväyttänyt FC Kööpenhaminan maalilla.

Joronen torjui joukkueensa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pitämällä kahdesti nollat ratkaisevissa karsintaotteluissa italialaista Atalantaa vastaan. Noilla näytöillä hänet olisi perusteltua pistää kentälle.

Bayer Leverkusenin päävalmentaja Heiko Herrlich kertoi perjantaina, että Hradecky on loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanossa Wolfsburgia vastaan, mutta aloittaa ottelun vaihtopenkillä.

Suomen entinen päävalmentaja Antti Muurinen pohtii asetelmaa ja kertoo, mitä hän tekisi, jos olisi päävalmentaja Markku ”Rive” Kanervan saappaissa.

– Leverkusenin ratkaisu säteilee aikamoisen paljon maajoukkueeseen. Tilanne on tosi mielenkiintoinen. Tiedän, että Rive laittaa Luken maaliin, mutta minä laittaisin Jorosen, jos Luke ei saa tänään (lauantaina) peliä alle.

– Tilanne vaikuttaa kuitenkin hyvältä, sillä tämä on positiivinen ongelma, Muurinen toteaa.

Muurisen maajoukkuevalmennusuran aikana muun muassa Jari Litmanen passitettiin aina kentälle, vaikka hänellä olisi ollut tosipeleistä kuukausien tauko loukkaantumisten takia.

– Silloin vammoja katsottiin vielä pelipäivän aamuna. Rive varmasti toivoo silti, että Hradecky saa nyt pelin alle.

Ottelua Wolfsburgia vastaan on Leverkusenin viimeinen ennen maaottelutaukoa.

Hradecky siirtyi täksi kaudeksi Bayer Leverkuseniin viisivuotisella sopimuksella. Debyytti on kuitenkin vielä tekemättä. Muurinen tietää, että Hradeckya varmasti harmittaa rikkonainen alku uudessa seurassa.

– Se on huono tilanne, jos loukkaantuu heti. He kuitenkin hävisivät ensimmäisen ottelunsa, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan heti.

Valmentajalegenda odottaa Leverkusenin olevan Bundesliigan kärkikahinoissa ensi keväänä sarjan päättyessä.

– Kyllä joukkueen pitäisi olla siellä top-sijoituksilla. Seura haluaa Mestarien liigaan, eikä varmasti tyydy viime vuosien sijoituksiin. He haluavat enemmmän.

Leverkusen kohtaa lauantaina Bundesliigan toisella kierroksella kotonaan Wolfsburgin. Joukkue tarvitsee ottelusta kolme pistettä. Yksi tasapelipiste kahdesta ottelusta tuskin tyydyttäisi seurassa ketään.

– Kyllä se kovin vähältä näyttäisi, Muurinen toteaa.

Leverkusen ja Wolfsburg ottavat tänään toisistaan mittaa klo 16.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Viasat Urheilu -kanavalta ja Viaplayssä.

Viasat ja Viaplay näyttävät myös Huuhkajien kaikki Nations Leaguen ottelut.