Sanomalehtimyyjää ja varastomiestä – Tanskan ”divarimaajoukkue” taisteli Slovakian tähtiä vastaan

© Kuva: Getty Images

Tanskan miesten maajoukkue hävisi keskiviikkona harjoitusottelussa Slovakialle 0-3.

Kyseessä ei tosin ollut MM-kisoista tuttu, Euroopan huippusarjojen pelaajia vilisevä Tanskan joukkue, vaan maan kolmannella ja neljännellä sarjatasoilla pelaavista amatööreistä koostuva ryhmä. Siihen nähden tulos oli Tanskalle varsin mairitteleva, eikä joukkue jäänyt muutenkaan täysin Slovakian jalkoihin, vaan osoitti ajoittain vaarallisuutensa vastahyökkäyksien muodossa.

Tanskan jalkapalloliitto DBU:n ja A-maajoukkuepelaajien välinen sopimuskiista pakotti liiton etsimään pelaajia alemmilta sarjatasoilta ja futsalmaajoukkueesta.

Esimerkiksi Tanskan maalia vartioi Slovakiaa vastaan Christoffer Haagh, joka pelaa maan futsalmaajoukkueessa. Tanskalaisessa tv-lähetyksessä tiedettiin kertoa, että Haagh ei ollut ennen keskiviikkoa pelannut jalkapalloa isolla kentällä pitkään aikaan.

Haaghin ei tarvitse kuitenkaan häpeillä esitystään päästetyistä maaleista huolimatta. Hän esti useamman varmalta vaikuttaneen osuman, mikä sai slovakialaiset kotikannattajat buuamaan omilleen muutamaan otteeseen.

Tanskan joukkuetta kipparoi BK Avartan hyökkääjä Christian Offenberg, joka on Tanskan kolmannen sarjatason maalipörssin jaetulla kärkipaikalla kolmella osumallaan.

Iso osa Tanskan joukkueesta pelaa amatöörisopimuksilla paikallisjoukkueissaan eikä siten tienaa leipäänsä palloa potkimalla. Keskiviikon joukkueesta löytyi SBS:n mukaan niin sanomalehtimyyjä kuin varastotyöntekijäkin.

Slovakian joukkueen kapteenina toimi toppari Martin Škrtel, joka valittiin Liverpoolin parhaaksi pelaajaksi vuonna 2012. Keskikentällä taas hääri Napolin kaikkien aikojen maalintekijä Marek Hamšík, joka johdatti viime kaudella joukkueensa Italian Serie A:ssa toiseksi.

DBU päätti, että maajoukkueen päävalmentaja Åge Hareide ei voi toimia pelissä Tanskan käskyttäjänä, sillä hän ei ollut vastuussa ”divarimaajoukkueen” pelaajavalinnoista.

Väliaikaisvalmentajaksi nimitettiin entinen maajoukkuepelaaja John Jensen, joka myönsi ennen Slovakia-peliä, että hän ei tuntenut ainuttakaan joukkueensa pelaajaa. Jehnsenin oli siis myös selvitettävä, millä pelipaikalla kukakin pelaa.

Slovakian jalkapalloliitto pudotti ottelun lippujen hinnan yhteen euroon ja DBU lupasi hyvittää sille sen kärsimät menetykset. Keskiviikon peli ei varmasti toiminut kummoisena kenraaliharjoituksena joukkueille, jotka voivat havitella paikkaa EM-kisoissa torstaina käynnistyvän Nations Leaguen kautta.

Maajoukkuesekaannus poiki Tanskassa myös ainakin yhden ottelusiirron. Suomalaishyökkääjä Sakari Tukiaisen edustaman Thistedin oli määrä kohdata keskiviikkona Tanskan cupissa kolmannen sarjatason Tarus-Paarup, jolta lähti kuitenkin viisi pelaajaa maajoukkuekomennukselle.

LUE MYÖS: ”Näkökulma: Tanskan pelleily nykyurheilun kauhukuva – joko juutit voisi sulkea EM-karsinnoista?” Huom. julkaistu ennen keskiviikon ottelua.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.