Suomella loistava maalivahtitilanne – Joronen valmis tolppien väliin, mutta rauhoittelee puheita: ”Totuushan on se”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien materiaali ei Nations Leaguen kynnyksellä kestä paperilla tuttuun tapaan vertailua suurempiin – paitsi maalivahtien osalta. 28-vuotias Lukas Hradecky kuuluu Euroopan ehdottomaan maalivahtieliittiin ja FC Kööpenhaminan 25-vuotias ykkösmaalivahti Jesse Joronen tekee Hradeckyn asemasta maajoukkueen ykköskassarina kaikkea muuta kuin helpon.

Viiden vuoden sopimuksella Kööpenhaminaan siirtyneen Jorosen erinomainen alkukausi huipentui Eurooppa-liigan karsinnoissa voitettuun rangaistuspotkukilpailuun Serie A:ssa pelaavaa Atalantaa vastaan. Lohkovaihe käynnistyy syyskuun 20. päivä.

– Ykkösvahdin roolin lunastaminen on ollut kova duuni. Mikään ei tule jalkapallossa itsestään. Alkukausi on ollut kieltämättä hyvä ja nyt on kiva keskittyä vain työntekoon, kun kaupunkiinkin sopeutuminenkin on sujunut hyvin, Joronen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Joronen ei näe kilpailua Hradeckyn kanssa Huuhkajien ykkösvahdin paikasta erityisen raakana.

– Maajoukkueessa ollaan kaikki yhteisen asian puolesta. Totuushan on se, että ykkösvahdin asemasta on puhuttu viime aikoina vain, koska Luke on ollut loukkaantuneena. Sitten kun pelaan saman tason sarjoissa hänen kanssaan se keskustelu on oikeasti vasta realismia. Tietenkin olen valmis pelaamaan vaikka heti.

– En ole paras arvioimaan minun ja Luken eroavaisuuksia, mutta Luke on ainakin yhdellä yhtä vastaan -tilanteissa ja reaktiotorjunnoissa ihan loistava. Ylipäätään hänen jalalla pelaaminen on todella laadukasta. Se on osa-alue missä itse ainakin haluan kehittyä.

Euroopan suursarjat eivät Jorosen ikäiselle ja tasoiselle maalivahdille nykyhetkessä ole lainkaan utopiaa. Simpeleen Urheiljoiden kasvatin kehityskäyrä on viime aikoina ollut jyrkästi ylöspäin, mutta maalivahti ei myönnä miettineensä oman potentiaalinsa kattoa vielä pitkälle.

– En minä pysty ajattelemaan missä olisin kolmen vuoden päästä. Korkeintaan katson kolme viikkoa eteenpäin. Nyt keskityn menestymään Kööpenhaminan kanssa tällä kaudella mahdollisimman hyvin.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien Nations League ja karsintaottelut näkyvät myös ilmaiseksi Viafreessä.

Anssi Shemeikka


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.