Huuhkajat on kokenut jälleen kovan luokan pelaajamenetyksen. MLS-seura New York City FC:n ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Alexander Ring on päättänyt vetäytyä Suomen A-maajoukkueesta. Ring tiedotti ratkaisustaan Instagramissa.

Ring kuvailee viestissään päätöstään erittäin raskaaksi.

– Olen kahden viime vuoden aikana oppinut kuuntelemaan kehoani. Sen signaalit uuvuttavien mannertenvälisten matkojen jälkeen ovat huolestuttavia. Olen päättänyt lopettaa matkani rakastamani Suomen jalkapallomaajoukkueen kanssa, Ring kirjoittaa englanniksi ja suomeksi julkaisemassaan viestissä.

– Haluan kiittää kaikkia suomalaisia jalkapallon ystäviä ja Suomen maajoukkueen kannattajia, joiden vuoksi olen tuntenut suurta ylpeyttä aina kun olen pukenut ylleni Suomen peliasun.

27-vuotias Ring on pelannut Suomen paidassa kaikkiaan 44 A-maaottelua. Niissä hän teki kaksi maalia. Maaleista jälkimmäinen oli ikimuistoinen vapaapotkumaali Islannin verkkoon viime vuoden syyskuussa Ratinassa pelatussa MM-karsintaottelussa.

A-maajoukkueessa vikkeläliikkeinen keskikenttäpelaaja debytoi jo 20-vuotiaana. HJK:ssa kaksi suomenmestaruutta voittanut Ring on pelannut urallaan myös Borussia Mönchengladbachissa ja Kaiserslauternissa.

Edelleen seurajoukkueuraansa jatkavista pitkäaikaisista Suomen maajoukkuepelaajista edellisten MM-karsintojen jälkeen Huuhkajista vetäytyivät Niklas Moisander, Perparim Hetemaj, Kari Arkivuo ja Niki Mäenpää.