VPS:lle tärkeä jatkosopimus – ”Oli kosiskeltu muistakin seuroista”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseura on tehnyt keskikenttäpelaajansa, kapteeni Sebastian Strandvallin, kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Strandvallin, 32, uusi sopimus kattaa siis kaudet 2019 ja 2020.

Hän on tällä kaudella ollut Vepsun paras maalintekijä Veikkausliigassa 10 täysosumallaan. Veikkausliigassa urallaan myös FC Hakaa ja IFK Mariehamnia edustanut Strandvall sai kauden aikana täyteen myös 50 liigamaalia.

– Olen erittäin iloinen ja onnellinen uudesta sopimuksesta, että saan jatkaa tässä seurassa ja joukkueessa kullan metsästämistä, Strandvall kommentoi VPS:n tiedotteessa.

VPS:n mukaan Strandvallia ”oli kosiskeltu” muistakin Veikkausliigan seuroista, mutta hän näki, ettei Suomen sisällä olisi järkeä siirtyä mihinkään muuhun seuraan. Strandvall halusi alusta saakka viedä jatkosopimuksen maaliin VPS:n kanssa.

– Haluan voittaa Veikkausliigassa kultaa. Minulla on yksi hopea ja yksi pronssi, mutta kulta puuttuu. Näen, että se on saavutettavissa tässä seurassa.

– Toisekseen; päivittäin kun tulen treeneihin ja kuulen, miten valmennustiimi ”Peten” (Petri Vuorinen) johdolla keskustelee jalkapallosta ja siitä, miten teemme joukkueesta ja pelaajista parempia, niin se motivoi minua todella paljon. Tuskin motivaatio olisi tällainen, jos valmennuksessa ei olisi sellaista kulttuuria, jonka Pete on tänne luonut.

– Kolmantena seikkana se, että olen pysynyt tällä kaudella terveenä ja fyysinen kunto on erittäin hyvä. Olisi eri asia jos nuoremmat ottaisivat sen suhteen kiinni. Silloin voisi tuntua erilaiselta, mutta tulokset ovat edelleen olleet hyviä ja se motivoi jatkamaan työntekoa, että huomaa pystyvänsä painamaan edelleen tällä tasolla.

Päävalmentaja Vuorinen oli luonnollisesti myös hyvillään siitä, että kippari, jonka kanssa hänellä on pitkä yhteinen tausta, jatkaa joukkueessa edelleen. Vuorinen kommentoi jatkosopimusta seuraavilla tavoilla.

– Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että saamme pitää Seban täällä vielä ainakin kaksi seuraavaa vuotta. Hän kantaa kapteenin vastuunsa hienosti ja on esimerkillinen omalla tekemisellään kaikille.

– Se, miten hän tekee asioita, on iso apu valmennukselle. Hän on myös loistavassa kunnossa, jopa paremmassa monessa asiassa kuin aiemmin urallaan. Niin toki pitääkin olla, että ansaitsee jatkosopimuksen.

– Seba on motivoitunut auttamaan joukkuetta ja ajattelee pyyteettömästi ryhmän etu edellä. Fyysiset ja pelilliset asiat ovat kunnossa ja tehojakin on tullut. Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, että ura ei automaattisesti lähde laskuun 30 ikävuoden jälkeen, vaan senkin jälkeen voi vielä kehittyä.

– Henkilökohtaisesti minulla on Seban kanssa pitkä yhteinen tausta. Olemme tunteneet pitkään ja meillä on paljon yhteisiä kokemuksia niin hyvistä kuin huonoista ajoista. Luottamus on äärimmäisen tärkeä asia juuri sen suhteen, että isossa kuvassa se kantaa joukkuetta. Koen, että juuri luottamus ja kunnioitus on Seban kanssa molemminpuolista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.