Norsunluurannikkolainen keskikenttäpelaaja Yaya Touré on löytänyt uuden työnantajan. 35-vuotias Touré siirtyy kreikkalaiseen Olympiakosiin yksivuotisella sopimuksella, johon kuuluu myös optio vuoden jatkosta. Sopimuksesta tiedotti Olympiakosin lisäksi myös Yaya Touré itse Twitter-tilillään.

Yaya Touré

@YayaToure
It is an honour to be back at @olympiacos_org ! 😊

When I left in 2006 I said I would come back and I am delighted to keep my word. 🙌🏾

FULL STATEMENT here: officialyayatoure.com/general/yaya-r…

#YayaIsBack

Tourén sopimus Manchester Cityn kanssa päättyi viime kauteen, joten Olympiakosin ei tarvitse maksaa miehestä siirtokorvausta. Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen täksi kaudeksi selviytynyt Olympiakos on Tourélle tuttu seura, sillä hän pelasi siellä myös kaudella 2005-2006.

– Päätökseni perustuu siihen erityiseen suhteeseen, joka minulla on tähän uskomattomaan seuraan. On minulle suuri kunnia palata tänne, Touré kirjoitti.

– Kun lähdin täältä vuonna 2006, sanoin, että palaisin vielä. Nyt olen iloinen, että voin pitää sanani. Tarjouksia minulla oli monilta seuroilta Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa.

– Janoan menestystä nyt aivan yhtä paljon kuin silloin, kun tulin tänne monta vuotta sitten. Maltan tuskin odottaa, että voin auttaa seuraa voittamaan palkintoja, jotka Olympiakosin hienot fanit ansaitsevatkin.

Neljä kertaa Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi valittu Touré on edustanut Olympiakosin ja Manchester Cityn lisäksi myös Barcelonaa ja Monacoa.