Amerikan mantereen jätit harvinaisessa tilanteessa – kaksoismaaotteluun väliaikaisilla valmentajilla

© Kuva: Getty Images

Amerikan mantereen jättiläisiin kuuluvat Argentiina ja Meksiko ovat sopineet harvinaisesta kaksoismaaottelusta marraskuussa. Sen paremmin Etelä-Amerikassa kuin Pohjois- ja Keski-Amerikassakaan ei pelata tällä hetkellä karsintoja. Koska Euroopan maat ovat sidottuina Nations Leagueen, oli molemmilla edessä harjoitusvastustajien etsintä.

Ilmeisesti vapaiden vastustajien etsintä tuotti molempien maiden jalkapalloliitoille niin suuria vaikeuksia, että ratkaisuksi oli lopulta otettava saman vastustajan kohtaaminen kahteen otteeseen.

Saamattomia kyseiset maajoukkueet ovat tosin olleet silläkin saralla, että kumpikaan ei ole onnistunut palkkaamaan uutta valmentajaa kesän MM-kisojen jälkeen. Meksikoa valmentaa väliaikaisesti Ricardo Ferretti ja Argentiinaa Lionel Scaloni.

Kummankin maan palloliitto etsii tosin kuumeisesti pysyvää käskyttäjää, sillä ensi vuonna molemmilla on edessään maanosan arvoturnaus – Argentiinalla Copa América ja Meksikolla Gold Cup.

Otteluista ensimmäinen pelataan 16.11. Cordobassa ja toinen 20.11. Mendozassa lähellä Chilen rajaa. Harjoitusottelut ovat Meksikolle sikälikin harvinaisia, että normaalisti se pelaa ystävyysottelunsa USA:n maanperällä.

Sekä Meksiko että Argentiina putosivat MM-kisojen neljännesvälierävaiheessa.

Lähde: Goal