Arsenal-legenda Thierry Henry palaa juurilleen – päävalmentajan ura alkaa

© Kuva: Getty Images
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

AS Monaco nimitti lauantaina Thierry Henryn uudeksi päävalmentajakseen. Henry, 41, solmi Ranskan pääsarjassa pelaavan joukkueen kanssa kolmen kauden sopimuksen, joka päättyy kesällä 2021.

Hän aloittaa uudessa pestissään maanantaina. Henry saa tuekseen Joao Carlos Valado Tralhaon portugalilaisseura Benfican alle 23-vuotiaiden joukkueesta sekä Patrick Kwame Ampadun Arsenalin akatemiasta.

Henry on toiminut edelliset kaksi vuotta Belgian miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Kesän MM-kisoissa Belgia saavutti pronssia.

Siirto Monacoon on Henrylle paluu hänen juurilleen, sillä hän aloitti ammattilaisuransa pelaajana samassa seurassa. Henry pelasi Monacon edustusjoukkueessa 141 ottelua tehden niissä 28 maalia vuosina 1993-1999. Monacosta hän siirtyi Arsenaliin, jossa hänestä muodostui kahdeksan vuoden aikana todellinen seuralegenda. Myöhemmin urallaan hän edusti myös Barcelonaa ja New York Red Bullsia.

Monaco antoi aiemmin tällä viikolla kenkää Leonardo Jardimille, joka toimi seuran edustusjoukkueen päävalmentajana neljän vuoden ajan. Monacon kausi Ranskan Ligue 1:ssä on alkanut katastrofimaisella tavalla. Joukkue on yhdeksän kierroksen jälkeen vasta sijalla 18.

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!