Kahdeksankertaisen olympiavoittajan Usain Boltin unelma jalkapalloammattilaisen urasta on taas hitusen lähempänä. Tavoite on ottanut vuoron perään myötätuulta ja vastatuulta,ja viimeistä sanaa on tuskin vieläkään sanottu.

Jamaikalaissprintteri on ollut elokuusta lähtien näytillä Australian pääsarjaseura Central Coast Marinersissa. Maanantaina Mariners tiedotti, että sopimuksen syntyminen Boltin kanssa näyttää epätodennäköiseltä, ellei jostain ilmaannu ulkopuolista rahoittajaa.

Tuo ulkopuolinen rahoittaja voikin nyt olla Australian jalkapalloliitto FFA. FFA:n edustaja vahvisti keskiviikkona BBC:lle, että se voi tarjoutua maksamaan osan Boltin palkasta, jotta sopimus voisi syntyä.

[readmore from=Bolt-Usain]

FFA:lla on käytössä niin sanottu ”Marquee-pelaaja” -sääntö. FFA voi tuolloin päättää pelaajan tason ja tunnettavuuden mukaan tukea seuraa rahallisesti pelaajan hankinnassa. Aiemmin FFA:sta on viestitty, ettei Bolt täytä ”Marquee-pelaajan” määritelmää, mutta nyt päätös on ilmeisesti muuttumassa.

Äskettäin Marquee-rahoitusta olisi myönnetty esimerkiksi entisen Nigerian maajoukkuepelaajan Obafemi Martinsin siirtymiseen Wellington Phoenixiin.