Cristiano Ronaldon puolustuksen puheenvuoro: ”Salassapitosopimus ei ole tunnustus”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!

Cristiano Ronaldo on puhuttanut jalkapallomaailmaa jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Viime aikoina puheet ovat liittyneet kuitenkin enemmän kentän ulkopuolisiin tapahtumiin kuin portugalilaisen saavutuksiin Juventuksen otteluissa. Yhdysvaltalaisnainen Kathryn Mayorga väittää nimittäin Ronaldon raiskanneen hänet vuonna 2009 (lue lisää Der Spiegelin julkaisemasta tapauksesta täältä).

Nyt Cristiano Ronaldon asianajaja Peter Christiansen on esittänyt mediassa niin sanotun ”puolustuksen puheenvuoron”. Christiansen myöntää seksin sekä vaitiolosopimuksen, josta Ronaldo maksoi Mayorgalle 375 000 dollaria. Raiskauksen lakimies sen sijaan kiistää jyrkästi, ja väittää joitain todisteita tekaistuiksi.

Christiansenin mukaan Der Spiegelin raportti perustuu ”varastettuihin ja helposti manipuloitavissa oleviin digitaalisiin dokumentteihin, joiden merkittäviä osia oli muutettu tai jopa täysin tekaistu.”

Ronaldo ei kiistä solmineensa salassapitosopimusta, mutta asianajajan lausunnon mukaan ”syyt, jotka johtivat hänet tekemään niin, ovat vähintäänkin vääristeltyjä”.

– Se sopimus ei ole millään muotoa syyllisuuden tunnustus, lausunnossa todetaan.

– Cristiano Ronaldo yksinkertaisesti noudatti neuvonantajiensa neuvoja pannakseen pisteen häntä kohtaan osoitetuille törkeille syytöksille. Sen avulla hän halusi nimen omaan välttää yritykset, jollaista nytkin todistamme, joilla halutaan tuhota hänen kovalla työllä, urheilijan kyvyillä ja hyvällä käytöksellä saavuttamansa maine.

– Vaikka Cristiano Ronaldo onkin kuuluisana henkilönä tottunut mediahuomioon, on hyvin valitettavaa, että media jatkaa tätä tarkoituksenmukaista kunnianloukkauskampanjaa, joka perustuu varastettuihin ja helposti manipuloitavissa oleviin digitaalisiin dokumentteihin.

– Cristiano Ronaldo on valtuuttanut lakimiehensä USA:ssa ja Euroopassa hoitamaan kaikki lailliset toimenpiteet ja luottaa vakaasti siihen, että totuus voittaa.

Lausunnon mukaan Cristiano Ronaldon lausumiksi väitetyt sanat, joita Spiegelin todistusaineistossa esiintyy, ovat ”täysin keksittyjä”.

– Vuonna 2015 kyberrikollinen varasti elektronisia tietoja lukuisilta toimijoilta (lakifirmat mukaan lukien) eri puolilta Eurooppaa. Tämä hakkeri yritti myydä sellaisia tietoja, ja nyt mediatalo päätti vastuuttomasti julkaista tällaisia varastettuja dokumentteja, jotka olivat suurelta osin muutettuja tai täysin tekaistuja.

– Vielä kerran, epäilysten hälventämiseksi, Cristiano Ronaldo on aina ollut vakuuttunut siitä, ja on yhä edelleen, että se, mitä tapahtui Las Vegasissa vuonna 2009, tapahtui täydessä yhteisymmärryksessä, Christiansen toteaa lausunnossa.

Lähde: BBC

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!