Gibraltarin maajoukkue pelaa hurmoksessa. Se voitti lauantaina ensimmäistä kertaa ikinä kilpailullisessa ottelussa, kun Armenia kaatui Nations Leaguessa 1-0. Eilen tiistaina Gibraltar viritteli jo voittoputkea, kun se kukisti Liechtensteinin samaisessa kilpailussa 2-1.

Dennis Salanović iski Liechtensteinin johtoon, mutta George Gabreran ja Joseph Chipolinan osumat toivat Gibraltarin tasoihin ja ohi.

Kyseessä on BBC:n mukaan ensimmäinen kerta, kun Gibraltar on tehnyt enemmän kuin yhden maalin.

Tulokset Liechtensteinia ja Armeniaa vastaan antavat Gibraltarille toivoa päästä taistelemaan paikasta vuoden 2020 EM-kisoihin. Gibraltar on Nations Leaguen D-liigan lohkossaan kolmantena, tasapisteissä toisena olevan Armenian kanssa. Lohkoykkösenä on Makedonia, jolla on kolme pistettä enemmän.

Nations Leaguen lohkovoittajat kisaavat oman liigansa toisten lohkovoittajien kanssa yhdestä paikasta EM-kisoissa. Nations Leaguen jatkopelit pelataan varsinaisten EM-karsintojen jälkeen.

Gibraltar FA

@GibraltarFA
Full time

Gibraltar 2-1 Liechtenstein

That winning feeling twice in a week

@UEFAEURO

Gibraltarista tuli Euroopan jalkapalloliiton Uefan alainen joukkue vuonna 2013. Ennen lauantain voittoa Armeniaa vastaan Gibraltar oli onnistunut kaatamaan vain Maltan ja Latvian ystävyysotteluissa.

Gibraltar hävisi kaikki ottelunsa edellisten EM- ja MM-kisojen karsinnoissa päästäen niissä yhteensä 103 maalia. Maa oli uusimmassa FIFA-rankingissa sijalla 198 Samoan ja Sri Lankan välissä.