Tampereen Ilveksellä on viimeinen mahdollisuus tarrata kyntensä vielä mukaan pronssitaistoon, kun se isännöi sunnuntaina FC Lahtea. Vierasjoukkueen syysvire on ollut karsea. Joukkue ei ole kyennyt voittamaan edelliseen kahteentoista otteluun.

Lahti antoi kenkää monivuotiselle päävalmentajalleen, kun Toni Korkeakunnas sai lähteä vain kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä. Seura nimitti uudeksi päävalmentajaksi Sami Ristilän, jonka avuksi palkattiin ensi kaudeksi pelaajalegenda Pekka Lagerblom (pelaa kauden loppuun Hakassa).

Huuhkaja-hyökkääjä Jasse Tuominen kommentoi vanhan seuransa uusia nimityksiä Suomifutis-sivustolle.

– Siellä on ollut nyt vähän tapahtumia. Ei mulla oikein ole mielipidettä Korkeakunnaksen potkuihin. Heillä oli aika pitkä voitoton putki. Kai he vaan halusivat vähän herätellä joukkuetta, että näin ei voi jatkua koko loppukausi.

– Minulla ei ole henkilökohtaista tatsia Ristilään, minkälainen koutsi hän on, mutta kakkoskoutsiksi tulleen Pekka Lagerblomin tunnen. Pelasimme silloin Lahdessa samaan aikaan. Hän voi tuoda oman lisän toimintaan. Hänellä on kokemusta ulkomailta, jonka vuoksi hän on varmasti tosi hyvä nuorille pelaajille.

Nykyisin Bate Borisovia edustava Tuominen kertoo katsoneensa Lagerblomia aikanaan ylöspäin.

– Se oli harmittavaa, että välillä hän oli rikki. Aina kun hän pelasi, hän oli meidän parhaimpia. Siitä mitä hän teki kentällä, oli helppo ottaa mallia. Hän oli se meidän johtaja, jota nuorena pelaajana totta kai katsoin ylöspäin.

Lahti lähtee sunnuntain Ilves-otteluun altavastaajana. Tuominen muistuttaa kuitenkin, että jalkapallossa voi tapahtua mitä vain.

– Aina on tsäännssi. Kyllä se formi joskus on käännettävä. Onnistumisia on vaikea silti lähteä hakemaan pitkän taantuman jälkeen. Siinä on omat vaikeutensa, mutta ei se mahdotonta ole.