Ilves putoamassa mitalitaistosta – ennätysmies Pennaselta upea kanuuna ylänurkkaan

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kolmanneksi viimeisen kierroksen merkittävin tapahtuma nähtiin jo 12 sekunnin pelin jälkeen Kuopiossa, kun KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen viimeisteli veikkausliigahistorian nopeimman maalin (lue lisää). Pennanen onnistui myös toisella puoliajalla maalinteossa, upealla ylänurkkakudilla vajaasta 20 metristä. Näin loppunumeroiksi kirjattiin KuPS:n 2-0 -voitto Ilveksestä.

Tappio jätti Ilveksen kolmen pisteen päähän sijoilla 3-4 olevista KuPS:sta ja Hongasta. Koska myös sen maaliero on kolmikon kehnoin, on Ilveksen asema taistelussa mitalista ja paikasta europeleihin tukala.

Myös sarjan häntäpäässä tapahtui jälleen liikehdintää, sillä karsintapaikan välttämisestä taisteleva IFK Mariehamn kellisti kotikentällään FC Lahden maalein 3-0. Maalit merkittiin kokeneille Kristian Kojolalle Aleksei Kangaskolkalle ja lisäajan lopuksi osuneelle Pontus Åsbrinkille. Lahdelle ottelu oli jo 12. perättäinen ilman voittoa. Näin Mariehamn sysäsi TPS:n jälleen karsijan paikalle.

Jo mestaruutensa varmistanut HJK kaatoi Töölössä VPS:n maalein 1-0. HJK:n maalintekijä Juha Piriselle maali oli paitsi kauden, niin koko HJK-uran ensimmäinen. Otteluita HJK:ssa Pirisellä on nyt 65. Edellisen maalinsa Pirinen teki syyskuussa 2016 PK-35:n verkkoon RoPS:n paidassa pelatessaan. Pirisen maali syntyi komeasti suorasta vapaapotkusta.

Veikkausliigan kaksi viimeistä kierrosta pelataan kokonaisuudessaan 21.10. ja 27.10.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!