Jalkapallon lilliputtimaalle ensimmäinen kilpailullinen voitto ikinä – ”Olen niin ylpeä”

© Kuva: Getty Images

Gibraltarin maajoukkue voitti lauantaina ensimmäisen kilpailullisen pelinsä ikinä, kun se kaatoi Armenian Uefa Nations Leaguessa 1-0.

Ottelu ei alkanut Gibraltarin kannalta parhaalla tavalla, sillä kotijoukkueena toiminut Armenia soitti vieraiden kansallislaulun sijasta Liechtensteinin versiota. Gibraltarin jalkapalloliitto kertoi verkkosivuillaan, että armenialaiset pahoittelivat erehdystä heti.

Joseph Chipolinan toisella jaksolla ampuma rangaistuspotkumaali riitti Gibraltarille sen ensimmäiseen voittoon 23 otteluun. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun Gibraltar on saanut pisteitä missään kilpailussa, sillä joukkue hävisi kaikki ottelunsa viimeisissä EM- ja MM-karsinnoissa.

Gibraltarista tuli Euroopan jalkapalloliiton Uefan jäsen vuonna 2013. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa hyväksyi sen jäsenekseen vuonna 2016. Joukkueen aiemmat voitot, Maltaa ja Latviaa vastaan, tulivat ystävyysotteluissa.

– Tämä voitto tulee jäämään Gibraltarin historiaan erittäin tärkeänä hetkenä. Me kohtasimme erittäin vahvan Armenian joukkueen ja voitimme heidät heidän kotinurmellaan, hehkutti Gibraltarin päävalmentaja Julio Ribas maan jalkapalloliiton sivuilla.

– Olen niin ylpeä pelaajistamme, niin ylpeä siitä työstä ja yrittämisestä. Ja nyt kova työnteko alkaa taas, sillä meillä on erittäin tärkeä peli tiistai-iltana kotona Liechtensteinia vastaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.