Näkökulma: Nappulakenkien läpät lerpattivat taas – miten Roman Eremenko esiintyi Eurooppa-liigan ottelussa?

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Reilu kaksi vuotta. Se on tolkuttoman pitkä aika jalkapalloilijalle olla pelaamatta. Roman Eremenko teki paluun Euroopan kentille torstaina, kun Moskovan Spartak kohtasi vieraskentällä skotlantilaisen Rangersin Eurooppa-liigassa. Samalla moneen kysymykseen saatiin kertaheitolla vastauksia.

Nappisten läpät lerpattivat entiseen tapaan.

World Cup -nappulakengät olivat jaloissa tuttuun tapaan. Eremenkolla ei ollut kahdessa vuodessa ainakaan kenkämalli muuttunut. Nappisten läpät lerpattivat entiseen tapaan. Ja mikä parasta, myös pelitaidot olivat tallella.

Eremenko tuli kentälle toiselle puoliajalle. Ensimmäinen jakso oli Rangersin hallintaa eikä Spartak onnistunut luomaan juuri mitään pallollisena. Eremenko tuli Spartakin 4-3-3-pelijärjestelmässä oikean laitahyökkääjän tontille, vaikka mies yleensä on totuttu näkemään keskikentän keskustassa. Ottelun lopussa Eremenko siirtyi ryhmityksessä pykälän alaspäin keskikentälle.

Pallovarmana tunnettu Eremenko oli pelannut kahdessa Venäjän liigan ottelussa ennen Rangers-kohtaamista. Ensimmäiset kymmenen minuuttia toisesta puoliajasta Eremenko oli melko näkymätön oikealla laidalla. Se ei silti johtunut Eremenkosta itsestään, vaan enempi Spartakin heikosta pallollisesta pelaamisesta.

Kun ensimmäinen kymppi oli lämmitelty, alkoi Eremenko päästä enemmän ja enemmän palloon. Eremenko lähetti useamman oivallisen keskityksen oikealta laidalta. Keskitykset olivat oikea-aikaisia linjan taakse lähettetyjä palloja, jotka käänsivät yksi kerrallaan otetta Spartakille.

Joissain tilanteissa näkyi se, että mies on kaksi vuotta potkinut palloa lähinnä Erfan Zenelin kanssa Talin hallissa.

Eremenkon ensimmäinen kosketus oli tallella. Joissain tilanteissa näkyi se, että mies on kaksi vuotta potkinut palloa lähinnä Erfan Zenelin kanssa Talin hallissa. Tilannenopeus ja reagointi negatiivisissa ja positiivissa tilanteenvaihdoissa eivät vielä olleet sillä tasolla, mitä ne olivat ennen pelikieltoa.

Taito, jota on vaikea opettaa, on pelikäsitys ja tilanteiden tunnistaminen. Eremenkolla on aina ollut hyvä käsitys siitä, mitä kentällä tapahtuu. Siitä nähtiin myös Rangersia vastaan pari esimerkkiä. Pallonriiston jälkeen Eremenko tarvitsi kaksi kosketusta, joista toinen lähetti pallon jo linjan taakse, tavoitteena saattaa hyökkääjä läpi. Syötöt eivät vielä aivan napsuneet kohdalleen, mutta kyseisistä hetkistä näki heti sen, että Eremenko on yhä parhaimmillaan todella laadukas jalkapalloilija.

Ottelun viimeisellä kolmanneksella nähtiin Eremenkoa parhaimmillaan. Eremenko sai hyökkäyskolmanneksen oikealla laidalla hieman haastavan syötön. Rangers-puolustaja liukui tilanteeseen, mutta Eremenko pystyi ottamaan pallon haltuun niin, että Rangers-puolustaja liukui tilanteesta ohi. Sen jälkeen Eremenko otti nopeat kaksi askelta pallon kanssa kohti päätyrajaa, jolloin seuraava Rangers-puolustaja joutui reagoimaan ja lähtemään peittämään Eremenkon vapaana ollutta oikeaa jalkaa estääkseen keskityksen.

Samaan aikaan Eremenko näki ja luultavasti kuuli hänen takaansa lähteneen pelikaverinsa Nikolai Rasskazovin liikkeen kohti boksia. Rangers-puolustajan tullessa kohti Eremenkoa, suomalaispelaaja tarjosi oikea-aikaisesti takajalallaan syötön Rasskazoville, joka pääsi lopulta laukomaan, mutta veto viuhui ohi maalin.

Rangersia vastaan nähtiin kuitenkin se Roman Eremenko, joka on meitä suomalaisia niin monet kerrat ilahduttanut.

Roman Eremenko teki reilu kaksi vuotta sitten ison virheen, josta hän maksoi kovat seuraukset. Rangersia vastaan nähtiin kuitenkin se Roman Eremenko, joka on meitä suomalaisia niin monet kerrat ilahduttanut. Jäätävän kova ammattilaisjalkapalloilija, joka parhaimmillaan voi tehdä kentällä upeita asioita. Tuota Eremenkoa on ollut ikävä, ja on upea nähdä, että hän on tullut takaisin.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS