26-vuotias Walter Viitala sai sunnuntaina pelivuoron, kun Malmö kohtasi Allsvenskanissa Sundsvallin. Viitala oli pelannut jo aiemmin toisen puoliajan 4-0 -voitossa Kalmarista, mutta paikka avauskokoonpanossa oli suomalaisen ensimmäinen Malmön riveissä. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, joten Viitala on pelannut nyt 135 minuuttia Malmössä päästämättä maaliakaan.

– Hallussani on Suomen pääsarjan nollapeliennätys, 18 nollapeliä kaudella, kun joukkueeni IFK Mariehamn voitti mestaruuden. Sitten, kun olemme sitä lähellä, voimme alkaa jutella luvuista, Viitala hymyili Fotbollskanalenin haastattelussa.

– On kuitenkin koko joukkueen tehtävä pitää nolla, kuten tänään. Pelikaverit tekivät mahtavasti töitä, ja minä yritän auttaa heitä. Nollapeli on aina plussa, mutta toisaalta: Hakisin pallon mieluummin selkäni takaa yhdeksän kertaa, jos me teemme kymmenen maalia, ja saamme kolme pistettä.

Walter Viitala

@WViitala
Happy for the clean sheet but gutted to loose two points after dominating the game. Now full focus for thursdays big game against Besiktas. Big hand to our fans for the support! @Malmo_FF

Yhden A-maaottelun Huuhkajissa pelanneen Viitalan sopimus Malmön kanssa kattaa vain kuluvan kauden. Veräjänvartija jatkaisi Skånessa mieluusti kuitenkin pidempäänkin.

– Totta kai. Se on aina mielessäni, mutta yritän pitää ajatukseni kurissa ja nauttia ajastani täällä. Minusta tuntuu, että kehityn täällä joka päivä. Maalivahtivalmentaja Jonnie Fedel on loistava, ja voin oppia häneltä paljon, Viitala hehkuttaa.

– Toivon sataprosenttisesti jatkoa Malmössä. Se on tavoitteeni, ja seuraava tavoite on saada lisää minuutteja. Pidän tästä seurasta. Seuran kunnianhimo ja oma kunnianhimoni ovat samalla tasolla.

– Tulin tänne voittamaan jotain ja pelaamaan niin paljon kuin pystyn. Jos en saa paljoa peliaikaa, annan tukeni joukkueelle. Tämä on fantastinen paikka kehittyä.