Robin Lodille kovaa kritiikkiä Espanjassa – ”Kuin pelaisi yhden miehen vajaalla”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien ja espanjalaisen Sporting Gijónin keskikenttäpelaaja Robin Lod sai kovaa kritiikkiä maanantain esityksestään Rayo Majadahondaa vastaan.

Lodin, 25, ja Gijónin surkea vieraspeliputki sai jatkoa, kun Majadahonda voitti joukkueen 2-1 Espanjan toisen sarjatason kamppailussa. Lod on totuttu näkemään uudessa seurassaan laitahyökkääjänä, mutta maanantaina hän operoi kymppipaikalla. Ottelusta raportoineen La Nueva Españan mukaan kokeilu meni kuitenkin mönkään, sillä ”Lod oli pimennossa silloin, kun häntä eniten tarvittiin.”

Kritiikkiä sai koko Gijónin joukkue, mutta Lodin otteita kritisoitiin armotta. Yhden vastahyökkäyksen kerrottiin kuivuneen kasaan suomalaisen itsekkyyden takia, ja muutoin ”hän piileskeli keskikentän ja puolustuksen välissä”.

Lod otettiin vaihtoon 81. minuutilla.

Hän sai suoraa palautetta myös Gijónin kannattajilta sosiaalisessa mediassa.

– Robin Lodin kanssa pelaaminen on kuin pelaisi yhden miehen vajaalla. Sen huomaa, kun hänen tilalleen tulee Traver ja kentällä ovat he, joita pelaaminen kiinnostaa, Julián kirjoittaa.

– Robin Lodin odotetaan olevan joukkueen paras pelaaja, mutta hänen otteluaan ei voi suvaita. Hänen virheensä juuri ennen taukoa kävi kalliiksi joukkueelle, mutta hän pelasi huonosti koko pelin, ja kaikki hänen ratkaisunsa olivat negatiivisia. Olen todella pettynyt häneen, Antonio Cabeza täydensi.

Pablo Asturias näkee, että suurin syyllinen on valmentaja Rubén Baraja, joka on muokannut joukkueen kokoonpanoa ja pelitapaa jatkuvasti.

– Robin Lod on ollut kauden alusta lähtien käänteentekevä pelaaja. Eli hänkö ei ole sataprosenttisessa kunnossaan? Voi olla, mutta viime viikolla hän pelasi kymppipaikalla, rakensi 1-0 -maalin ja johti koko joukkuetta toisella jaksolla. Vika on jossain muualla, Asturias toteaa ymmärtäväisesti.

Lod siirtyi Sporting Gijóniin kesällä kreikkalaisesta Panathinaikosista. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi hänet mukaan ryhmään, joka kohtaa lokakuun Nations Leaguen peleissä Viron ja Kreikan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.